Υπάρχει και μία άλλη Αστυνομία υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα

Φωτογραφία: Οκαθηγητής κ. Ανδρέας Αθηναίος με τον Μπιλ Κλίντον

ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ….

Γράφει ο Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος*

Μέσα στην δικαιολογημένη οργή, (και λίγη είναι) ας μην ξεχνάμε  τους αστυνομικούς που μέσα στη φωτιά έβαζαν στα περιπολικά οικογένειες για να τις διασώσουν, τους Ζηταδες που μεταφέρουν αγκαλιά γιαγιάδες (για να τις βάλουν στα περιπολικά) ή που ανοίγουν δρόμο στα Ασθενοφόρα η και στα ΙΧ για να φθάσουν γρήγορα στο Νοσοκομείο. (Στην «κόλαση» κάθε Εφημερίας  η παρουσία Περιπολικών και Ζηταδων.

Τα Περιπολικά της Αμέσου Δράσεως από Ιδρύσεως της, και όταν ακόμα – 40 χρόνια πριν η υπηρεσία στεγαζόταν Σταδίου 10, Με Διοικητή τον Μανώλη Σηφακη και Υποδιοικητή τον Γιάννη Αντωνογιωργακη, ήταν πάντα κοντά στην Κοινωνία, και η συνδρομή τους -και με την επιβίβαση Πολιτών οπού χρειαζόταν- ήταν διάχυτη. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ

Ατυχώς σε κάθε λειτούργημα ή  επάγγελμα  οι αποφάσεις και οι πράξεις επηρεάζονται από τον χαρακτήρα και τον αξιακο κώδικα των προσώπων και το πάθος ή την απουσία του ενώπιον κάθε πρόκλησης,

Τα «πρωτόκολλα»  —–στο δομικό δυτικό κόσμο που υποστηρίζει (λανθασμένα και ιδεοληπτικά) το στερεότυπο του ορθολογικού ανθρώπου ως του μοναδικού τύπου όντος που διασφαλίζει την πρόοδο, την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα—– αποδεικνύονται απολύτως ανεπαρκή μια και επιμελώς και δεοντολογικά  περιφρονούν και εξαιρούν  στοιχεία όπως η αφοσίωση και το πάθος για το λειτούργημα, η αυταπάρνηση για το καθήκον, και η θυσία ακόμα, ως απαραίτητα κυταρρα για την Νίκη του Καλού επί του κακού. 

Τα απονευρωμένα android που παράγει η αποκλειστική εφαρμογή των πρωτοκόλλων, -με την άκριτη αντιγραφή του «να γίνουμε  Ευρώπη»- έχουν σαν αποτέλεσμα να πεθαίνει ο ασθενής σε Νοσοκομεία «Ναυαρχίδες» του ΕΣΥ (ακούει ο 10ος Όροφος ?) ή να καεί ο Έβρος, η…..

Η Ελληνική Κοινωνία και τα στελέχη της ευνουχίζονται από τα στοιχεία του ήθους, της ψυχής, της καρδιάς, του φιλότιμου, του ανοιχτού μυαλού της πρωτοβουλίας, και των τόσων  άλλων αρετών που μας  έκαναν  Έλληνες και Έλληνιδες περιζήτητους παγκόσμια ακριβώς για να καλύψουν τα τεράστια κενά του δομικού συστήματος και των andoid ευνουχισμένων ανθρώπων – που είναι καλοί ως παθητικά χρήσιμα εξαρτήματα της μη ανθρωποκεντρικής κοινωνίας..

Και ενώ η Ελληνική Κοινωνία προοδευτικά ευνουχίζεται από τις -περιζήτητες σε δυτικές χώρες – αρετές της, ταυτόχρονα υπάρχει πάντα και η (άσχετη με τα πρωτόκολλα και πολύ πριν την εμφάνισή τους) μόνιμη κατάρα της κρατικής Μιζέριας .  Το εξατάξιο σχολείο θα έχει 4 αίθουσες, «γιατί η επαρχία θα σβήσει» (και όμως αρκούσε μία πολιτική απόφαση Νομάρχη για να χτιστεί σύγχρονο επαγγελματικό Λύκειο και η περιοχή να εξελιχθεί σε  πανεπιστημιούπολη) . ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, και το Επιχείρημα του «Δεν Μπορούμε» είναι για να ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ την πραγματική πρόθεση και σκοπό, να συνεχίζεται η ανισότητα, η τεχνητή κοινωνική διαστρωμάτωση, και η αναπαραγωγή της εξουσίας.

Το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου  δεν έχει οδηγό «παρτε ταξί», Το Σχολείο στο χωριό δεν χρειάζεται να είναι και ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ (Σχολείο του Γράφοντος) …και όμως με την κατάλληλη απόφαση ….γίνεται….. Φθάνει να ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ…ΓΙΝΕΤΑΙ

Η Μιζέρια ευνουχίζει την μαξιμαλιστική κινητοποίηση , και τις προ-σχεδιασμένες δράσεις επεμβάσεις, και διασφαλίζει καταστροφή για να εφαρμοσθούν εκ των υστερών -και  όχι σε όλα-  μαξιμαλιστικά μετρά. (Απαγόρευση απόπλου – …. Οχηματαγωγό Ηράκλειο)…..

Το «προλαμβανειν» που είναι Ελληνική Αρχή, για να εφαρμοσθεί απαιτείται  μαξιμαλιστική προσέγγιση.

Τι παραβιάσθηκε και τι ίσχυσε  για να καταλήξουμε στο φονικό έξω από το ΑΤ  Αγίων Αναργύρων.

  1. Παραβιάσθηκε η Ανθρωπιά : Το Φιλότιμο, η πρωτοβουλία, το ανθρώπινο ενδιαφέρον, το θάρρος , που αυτά και μόνο αρκούσαν για να βάλουν την κοπελιά στο περιπολικό και να την πάνε «δίπλα» στο σπίτι της (Δεν θα την πήγαιναν ταξίδι….)
  2. Απουσία της (δημιουργικής) Ανθρωπιάς, το θέμα ανέλαβαν τα (διαχειριστικά) πρωτόκολλα. Το ηλίθιο πληκτρολόγιο του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης θα πρέπει να είναι για όλους μας ήχος μαρτυρίου σταγόνας να μας κρατά ξάγρυπνους υπογραμμίζοντας το που καταλήγει ο ευνουχισμός των πρωτοκόλλων.

3 Η Μιζέρια πάντα στο υποσυνείδητο του Κράτους. Η νοοτροπία του μισού, του κουτσουρεμένου, του λιγότερου από το αντικειμενικά απαραίτητο.  Να μην χρησιμοποιήσουμε το περιπολικό που είναι όντως εκεί και υπάρχει διαθέσιμο με οδηγό και βαθμοφόρο.

Τα συμπεράσματα από αυτή την Ελληνική Τραγωδία, είναι ότι η δομική κοινωνία των πρωτοκόλλων διαλύει τον Κοινωνικό Ιστό, ευνουχίζει τις αρετές της Ελληνικής Κοινωνίας, αρετές περιζήτητες από τις άχρωμες δυτικές καταναλωτικές κοινωνίες, αρετές που εξασφάλιζαν πολιτισμό, πρόοδο, νόημα ζωης  και προκοπή στην στους Έλληνες είτε στην Ελλάδα είτε στην Ξενιτιά.

Η απουσία των αρετών αυτών με την συνύπαρξη της Μιζέριας δημιουργούν το εκρηκτικό μίγμα της Βίας, και την άβουλη αντιμετώπισή της,.

Μέσα σε αυτό το χάος ας μην ξεχνάμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, αυτή που τα στελέχη της διατηρούν τις Ελληνικές Αρετές και κρατώντας στην Αγκαλιά γιαγιάδες τις απομακρυνουν από την φωτιά, που ανοίγουν δρόμο να φθάσουμε όσο γρήγορα γίνεται στο Νοσοκομείο.

Ας πιστέψουμε στις αρετές μας, στον ευατο μας , στον Άνθρωπο. Είναι η μόνη ελπίδα…… και ας συνειδητοποιήσουμε ότι ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ….

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Η Γεωγραφική  απόσταση από την Ελλάδα πονάει ! Όμως ολοι όσοι προσφέραμε σε ξένες κοινωνίες, και αναγνωρισθήκαμε και βραβευθήκαμε για αυτά, το προσφέραμε με τις Αρετές και τα Χαρίσματα που μας έδωσε η Ελλάδα. Και έχοντας συμβουλεύσει ακόμα και Προέδρους ΗΠΑ, δεν  αποδεχόμεθα το διαχρονικό αφήγημα της ψωροκώσταινας και της προπαγανδιστικής υποτίμησης των Ελλήνων και των Ελληνίδων από κανένα, και κυρίως από το εχθρικό προς τους Έλληνες και την Ελλάδα «Κράτος».

(*)

Β.Α.,Μ.Α.,M.C.P., Ph.d., Post Doc

Case Western Reserve University

University of Pennsylvania

Αριστείο Ακαδημαϊκής Διδασκαλίας ΗΠΑ (1987)

Διετέλεσε Μέλος της Διοικούσας (Συγκλήτου) του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σύμβουλος στο Δημοκριτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Νομάρχης Ρεθύμνης

Νομάρχης Θεσπρωτίας