Ο Aγιος Δημήτριος τίμησε τον Σύλλογο Αμοργού

Ο Αγιος Δημήτριος Αστόριας, στο ετήσιο σαρακοστιανό γεύμα, τίμησε τον Σύλλογο Αμοργού. Την πλακέτα έλαβαν ο επίτιμος πρόεδρος, Νίκος Γαβαλάς και ο πρόεδρος Νικήτας Θεολογίτης. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

 

Νέα Υόρκη. Μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας, η οποία πασχίζει να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να απειλήσουν ακόμη και την βιωσιμότητα των δομών της, εξέπεμψαν οι παρευρισκόμενοι στο καθιερωμένο ετήσιο νηστίσιμο γεύμα, που παρατέθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης».

«Η φουρτούνα θα φύγει σύντομα», ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια, Νίκος Γαβαλάς, παραλαμβάνοντας, μαζί με τον πρόεδρο, Νικήτα Θεολογίτη, την πλακέτα εκ μέρους των Αμοργιανών της Νέας Υόρκης, που ήταν οι τιμώμενοι της φετινής εκδήλωσης.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» για το σαρακοστιανό γεύμα της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου τιμήθηκε για την προσφορά του ο Σύλλογος Αμοργού. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της Αμοργού και τους φίλους που μας στηρίζουν. Ολα αυτά τα χρόνια που τους καλέσαμε ποτέ δεν είπαν όχι. Κάποια στιγμή θα φτιάξουμε. Εχουμε προβλήματα, δεν πρέπει να μιλάμε, πρέπει να δουλεύουμε.  Κανένας δεν είναι πλούσιος από εμάς, αλλά μπορούμε να στερηθούμε ένα δεκάρικο για να μαζέψουμε να περάσουμε την φουρτούνα. Με το κτίριο που φτιάξαμε, μόλις νοικιαστεί, που ελπίζω θα νοικιαστεί σύντομα, αν τελειώσουμε με κάποια μικρά προβλήματα που έχουμε, τα οποία ίσως ξεπεράσουμε και την άλλη εβδομάδα, σιγά – σιγά δεν θα έχουμε ανάγκη», είπε ο κ. Γαβαλάς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού, Νικήτας Θεολογίτης, ο οποίος τόνισε πως οι Αμοργιανοί θα είναι πάντα στο πλευρό του Αγίου Δημητρίου, κάνοντας ειδική αναφορά στο Νίκο Γαβαλά.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού, Νίκος Γαβαλάς, που διακρίνεται με τον πρόεδρο, Νικήτα Θεολογίτη, δήλωσε αισιόδοξος πως ο Άγιος Δημήτριος θα βγει από το τέλμα. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Οσο υπάρχει αυτός ο κόσμος εδώ στην Αστόρια, δεν θα χαθεί η Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου. Εμείς ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του Αγίου Δημητρίου, στην Εκκλησία, το σχολείο και όπου μας χρειαστούν. Να ευχαριστήσω τον επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκου Γαβαλά, διότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο πρωτεργάτης όλων, τόσο στον Σύλλογο, όσο και την Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου», είπε ο κ. Θεολογίτης.

Από την πλευρά του, ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος αντέτεινε πως «προβλήματα δεν έχουν μόνο αυτοί που βρίσκονται στο Νεκροταφείο», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Οι τελειόφοιτοι του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού με τα παραδοσιακά χορευτικά. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Οσοι είμαστε ζωντανοί, έχουμε προβλήματα και αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και πρέπει, διότι αν σταματήσουν αυτά τελειώσαμε. Δεν είναι αρκετό απλά να αναγνωρίζουμε τα προβλήματα, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Οπως γνωρίζουμε όλοι μας, βρισκόμαστε σε κάποια οικονομική δυσκολία ως Κοινότητα. Ευχαριστούμε όλους αυτούς, εσάς και όσους δεν είναι εδώ, για την υποστήριξη, προκειμένου να προχωρήσουμε και πάλι από δόξα σε δόξα και να φτάσουμε εκεί που πραγματικά ανήκει η Κοινότητα του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας», τόνισε ο π. Ανάργυρος.

Πηγή:ekirikas.gr