Παρουσία βουλευτών από την Ελλάδα η παρέλαση για την εθνική μας επέτειο στη Μελβούρνη

Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή, 14 Απριλίου, 1:00μμ., στο Lakeside Stadium, 33 Aughtie Drive. Albert Park, με περίπου 70 τμήματα

Μελβούρνη.- Η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου κάνει γνωστό στην Ομογένεια της Μελβούρνης ότι τη φετινή παμπαροικιακή παρέλαση θα τιμήσει με την παρουσία της ομάδα βουλευτών-μέλη της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Αποδήμων, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Την ομάδα απαρτίζουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας και τέως υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ, α’ αντιπρόεδρος Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, β’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και Ασημίνα Σκόνδρα, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Βλάσης

Επίσης, τη φετινή παρέλαση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Σταύρος Βενιζέλος, και ο ύπατος αρμοστής της Κύπρου κ. Αντώνης Σαμμούτης.

Κατά την πενταήμερη επίσκεψή τους, οι βουλευτές θα έχουν επίσημες επαφές με τις εκκλησιαστικές, προξενικές, πολιτικές και ομογενειακές Αρχές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, για την αποδοχή της πρόσκλησης στέλνοντας τετραμελή αντιπροσωπεία η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της την Ομογένεια της Μελβούρνης και την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή, 14 Απριλίου, 1:00μμ., στο Lakeside Stadium, 33 Aughtie Drive. Albert Park, με περίπόυ 70 τμήματα.

Ο κ. Τσουρδαλάκης, εκφράζει επίσης τις θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς της παρέλασης, την Εταιρία Directed Group της οικογένειας του Σταύρου Σιώλη, την εταιρία ASA Building Consultants της οικογένειας του Αθανάσιου Λιακόπουλου και την εταιρία ADK Insurance Brokers των οικογενειών του Νίκου Κανελάκου και Κώστα Δημητρίου.

Η Επιτροπή Εθνικής Επετείου ζητά εθελοντές που θα προσφέρουν τον χρόνο και τη βοήθειά τους την ημέρα που θα διεξαχθεί η παρέλαση. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο greeknationalday@gmail.com

Βασική προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους που θα συμμετέχουν είναι να έχουν Working with Children Check καθώς και να παρευρεθούν στην ειδική ενημερωτική συνάντηση.

Η Θεοδώρα Τζάκρη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Πέμπτη, 11 Απριλίου

4:45μμ., Άφιξη Αντιπροσωπείας Βουλευτών στη Μελβούρνη. Υποδοχή από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και τον Πρόεδρο της Βικτωριανής Επιτροπής Εθνικής Επετείου κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.

8:30μμ., Συνάντηση πρώην υφυπουργού κ. Κωνσταντίνου Βλάσση με την Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας. Υποδοχή από τον πρόεδρο κ. Μαρίνη Πιρπύρη.

Παρασκευή, 12 Απριλίου

9:30πμ., Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας-Περιφέρεια Μελβούρνης. Συνάντηση με τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντας κ. Ευμένιο και με τον πρόεδρο Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτωρίας κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.

11:00πμ., Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης. Εν συνεχεία συνέντευξη στο 3ΧΥ ΡΑΔΙΟ ΕΛΛΑΣ. Υποδοχή από τον γενικό διευθυντή του Ομίλου Greek Media Group κ. Σπύρο Αλατσά, και την διευθύντρια του Ελληνικού Μουσείου κα Sarah Craig.

6:00μμ., Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Υποδοχή από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη.

6:30μμ., Συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Κέντρο.

7:00μμ.,     Εκδήλωση προς τιμήν των βουλευτών από την Ελλάδα στο Ελληνικό Κέντρο.

Σάββατο, 13 Απριλίου

11:00πμ., Επίσκεψη και ξενάγηση στο Αυστραλοελληνικό Μνημείο αφιερωμένο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μάχη της Κρήτης, στους Βασιλικούς Κήπους της Μελβούρνης. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μνημείο Ηρώων (Shrine of Remembrance). Υποδοχή από τον πρόεδρο κ. Αναστάσιο Κυρίτση.

1:00μμ-4:00μμ., Προαιρετική ξενάγηση σε αξιοθέατα της Μελβούρνης.

7:00μμ., Δείπνο στο εστιατόριο Beachcomber προς τιμήν των βουλευτών από την Ελλάδα από την Επιτροπή Εθνικής Επετείου. Υποδοχή από τον πρόεδρο κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη και άλλα μέλη της Επιτροπής.

Κυριακή, 14 Απριλίου

9:30πμ     Λειτουργία και εκκλησιασμός στον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου στη Μελβούρνη, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.

12:00μμ., Δεξίωση Προξένου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Lakeside της Ελλάς Μελβούρνης. Υποδοχή από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

1:00μμ., Παμπαροικιακή Ομογενειακή Παρέλαση 2024 για την 203η Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας στο Lakeside. Η παρέλαση γίνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 100 Χρόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ενώ είναι αφιερωμένη και στα 50 χρόνια της παράνομης κατοχής της Κύπρου, καθώς συνεορτάζουμε και τα 40 χρόνια Αδελφοποίησης ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Μελβούρνη.

7:00μμ., Επαφές βουλευτών με τα τοπικά κομματικά στελέχη της Μελβούρνης των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟ-ΚΙΝΑΛ.

Η Ασημίνα Σκόνδρα

Δευτέρα, 15 Απριλίου

10:00πμ., Επίσκεψη και ξενάγηση στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βικτώριας και επαφές με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές. Υποδοχή από τους βουλευτές κ.κ. Νίκο Στάικο, Κατερίνα Θεοφάνους και κ. Λη Ταρλάμη.

1:00μμ., Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ελληνικό Γηροκομείο «Φροντίδα» στην μονάδα του St.Albans καθώς και συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους οικότροφους του Γηροκομείου. Υποδοχή από τον πρόεδρο κ. Κώστα Λιβαδάρα και την διευθύντρια κα Faye Spiteri.

3:00μμ., Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ελληνικό Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Αγάπη» για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους οικότροφους του Ιδρύματος. Υποδοχή από τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Ευρινιάδη και την διευθύντρια κα Μαίρη Γακοπούλου.

8:00μμ.,     Δείπνο προς τιμήν των βουλευτών από την Ελλάδα από τον Παναρκαδικό Σύλλογο Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Κολοκοτρώνης». Υποδοχή από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Κοτσιρίλο.

Τρίτη, 16 Απριλίου

8:30πμ., Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ημερήσιο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Ιωάννης». Παρακολούθηση εναρκτήριας Σχολικής Συνέλευσης Β’ Τριμήνου. Υποδοχή από τον διευθυντή του Κολλεγίου κ. Andrew Ponsford και μαθητές, υπό την παρουσία του Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου.

11:30πμ., Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ημερήσιο Σχολείο Oakleigh Grammar. Παρακολούθηση εναρκτήριας Σχολικής Συνέλευσης Β’ Τριμήνου. Συνάντηση με τον διευθυντή κ. Mark Robertson, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου και μαθητές.

1:30μμ., Περίπατος στον πεζόδρομο του Oakleigh. Εν συνεχεία μεσημεριανό γεύμα προς τιμήν των βουλευτών από την Ελλάδα από την Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος». Υποδοχή από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παύλο Μαυρουδή.

21:00μμ.,     Αναχώρηση της αντιπροσωπείας για την Αθήνα με την πτήση της QATAR (QR905).

Η Ευαγγελία Λιακούλη

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 2024

ΑΦΙΞΗ

Το Λάβαρο του 1821 της Κοίμησης της Θεοτόκου

Σημαίες της Ελλάδας, της Αυστραλίας, της Κύπρου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας από μαθητές του Ελληνορθοδόξου Σχολείου Oakleigh Grammar

Οπλαρχηγοί για τον Όρκο της Επαναστάσεως του 1821 της Αγίας Λαύρας

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ

Οι ομάδες τυμπανιστών των Ημερήσιων Σχολείων

1. Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη

2. Ελληνορθόδοξο Σχολείο Oakleigh Grammar

ΕΝΑΡΞΗ

3.     Σώμα Ελλήνων Αστυνομικών Βικτωρίας & Ομοσπονδιακή Αστυνομία

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

4.     Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Εφέδρων Αυστραλίας

5. Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης

6.     Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων Βικτωρίας

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΩΡΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ

7.     «ΑΛΦΑ» Παιδικός Σταθμός

8.     Ίδρυμα ΑΓΑΠΗ

9.     ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

10. Σχολείο Alphington Grammar

11.     Σχολεία Γλώσσας και Πολιτισμού Ελληνικής Κοινότητας

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ & ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

12. Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης»

13. Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Dandenong «Άγιος Παντελεήμων»

14. Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Mentone «Οι Ταξιάρχες»

15. Ελληνικό Κολλέγιο Oakleigh Grammar

16. Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Oakleigh «Αγίων Αναργύρων»

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

17.     Παράρτημα Ascot Vale «Αγίου Δημητρίου»

Παράρτημα Brunswick «Άγιος Βασίλειος»

Παράρτημα Coburg «Υπαπαντή του Κυρίου»

Παράρτημα Fawkner «Άγιος Νεκτάριος»

Παράρτημα Keilor East «Παναγία Σουμελά»

Παράρτημα Malvern «Αγία Αικατερίνη»

Παράρτημα Nunawading « Άγιος Ανδρέας »

Παράρτημα Richmond « Αγία Τριάδα»

Παράρτημα St.Albans «Αγία Παρασκευή»

Παράρτημα Springvale «Άγιος Αθανάσιος»

Παράρτημα Thomastown «Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

Παράρτημα Yarraville «Άγιος Νικόλαος»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

18.     Ελληνικό Σχολείο ΑΧΕΠΑ

19.     λληνικό Σχολείο «Άλφα»

20. Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας «Λέξη»

21.     Ελληνικό Κολλέγιο «Ο Νέστορας»

22.     Ελληνικό Κολλέγιο «Όμηρος»

23.     Πανελλήνιο Κολλέγιο

24.     Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «Παιδεία»

25.     Ακαδημία Χορού «Πήγασος»

26.     Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «Πυθαγόρας»

ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

27.     Σχολή Γλωσσών Βικτωρίας

28.     Κολλέγιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης South Oakleigh

29.     Δημοτικό Σχολείο Clarinda

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

30.     Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης & Βικτωρίας

Ένωση Θεσσαλονικέων Μελβούρνης «Ο Λευκός Πύργος»

Σύλλογος Χαλκιδικέων «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης»

Σύλλογος Σιατιστέων Μελβούρνης

Πολιτιστικό Κέντρο Φλωριναίων Μελβούρνης «Ο Αριστοτέλης»

Φιλανθρωπικός Σύλλογος Καστοριανών «Ο Γράμμος»

Ποντιακός Εκπαιδευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βικτωρίας «Ακρίτες Του Πόντου»

31.     Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Ν. Ζηλανδίας

Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης

Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

32.     Παναρκαδική Ομοσπονδία Βικτωρίας

Παναρκαδικός Σύλλογος Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης»

33.     υστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

Κεντρική Ένωση Ποντίων «Ποντιακή Εστία»

Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας

Σύλλογος Ποντίων Μελβούρνης «Ο Εύξεινος Πόντος»

34. Ηπειρώτικες Ομοσπονδίες Αυστραλίας

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Ηπειρωτική Ένωση Μελβούρνης

35.     Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας

36.     Ομοσπονδία Μεσσηνιακών Οργανισμών Βικτωρίας

Σύλλογος Καλαμάτας 23η Μαρτίου

Παντριφυλιακή Ένωση Μελβούρνης

37.     μοσπονδία Ελληνίδων Γυναικών

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

38.     Kυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτωρίας

39. ΣΕΚΑ – Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα Βικτωρίας

40. Παμμεσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας»

41.     ΑΧΕΠΑ Βικτωρίας

42.     Παλλακωνική Αδελφότητα «Λεωνίδας»

43.     Αυστροελληνική Επιτροπή Ολυμπιακού Πνεύματος

44.     Πανκαλαβρυτινή Αδελφότης Μελβούρνης & Βικτωρίας

45.     Ελληνίδες Βορείων Προαστίων «Aνεμώνες»

46.     Εθνική Ένωση Έλληνο-Αυστραλών Φοιτητών

47.     Λημνιακή Νεολαία Βικτωρίας