Προτεραιότητα η συσπείρωση για τη ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι περιοδείες

Με μια μικρή ανάπαυλα τις ημέρες του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, θα «οργώσουν» την Ελλάδα, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών.

Με πρόταγμα την πολιτική σταθερότητα αλλά και την προσπάθεια αποσταθεροποίησης, που εκτιμούν Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση ότι θα ακολουθήσουν στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, Μαξίμου και Πειραιώς… «ακονίζουν τα βέλη».

«Έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη! Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη» απάντησε από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μέσα από το άρθρο του στην «Καθημερινή» επανέφερε το αίτημα για διπλές κάλπες τον Ιούνιο.

Η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει στη γραμμή της πόλωσης και της τοξικότητας, στην οποία εκτιμά ότι θα πορευτεί η αντιπολίτευση.

Στον αντίποδα, θα δίνει έμφαση στο πεπραγμένα της κυβέρνησης στην πενταετή θητεία της και στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, κάνοντας όλο και πιο εμφατικό το δίλημμα της κάλπης… Την πολιτική σταθερότητα και την ισχυρή θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες», δήλωσε με έμφαση χθες (09.04.2024) ο Πρωθυπουργός.

«Αν η Ν.Δ. βρεθεί κοντά στο 30%, χαμηλότερα από το ποσοστό των Ευρωεκλογών του 2019, τότε η αντιπολίτευση θα συντηρήσει και θα αυξήσει την τοξικότητα, δημιουργώντας κλίμα αστάθειας« δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

 Το «αγκάθι» της συσπείρωσης.

Έτσι, με «μπροστάρη» τον πρωθυπουργό, όλη η Ν.Δ., ακόμη περισσότερο τον τελευταίο μήνα πριν από τις κάλπες, θα ριχτεί στην προεκλογική «αρένα».

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα, σε κάθε νομό της και πόλη, εκεί όπου όλες οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν σημαντικές διαρροές προς τα κόμματα δεξιά της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alcο για τον Alpha, η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι στο 61%, μείον 4 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων αποτυπώνεται προς την Ελληνική Λύση (7%) και ακολούθως προς τη Νίκη (4%), τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου (3%), το ΠΑΣΟΚ (2%) και τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου (1%). Πέραν αυτών όμως που μετακινούνται, πολύ υψηλό είναι το ποσοστό, και συγκεκριμένα στο 15%, αυτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι και στους οποίους θα εστιάσει η Ν.Δ.. Το 4% δηλώνει ότι θα απέχει και το 3% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους «δυσαρεστημένους»

«Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ή θέλουν ενδεχομένως να στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας προς τη Ν.Δ., ψηφίζοντας κόμματα τα οποία βρίσκονται πιο δεξιά από τη Ν.Δ. Είναι αυτοί οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται, ως οι “πραγματικοί πατριώτες”. Και θέλω να σκεφτείτε ποιοι τελικά είναι οι πραγματικοί πατριώτες; Αυτοί που έχουν εύκολο τον πατριωτισμό στα λόγια ή αυτοί που υπερασπίζονται την πατρίδα με πράξεις;

Αναρωτιέμαι αν πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι υπονομεύουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό ή αυτοί οι οποίοι αναβαθμίζουν τη θέση της πατρίδας μας εκτός των συνόρων. Και αναρωτιέμαι τελικά αν πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι περιφέρονται στα τηλεπαράθυρα και υπόσχονται σύνταξη, λέει, 3.000 ευρώ» δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Πολίχνη, τονίζοντας ως τις εκλογές θα επισκεφτεί πολλές φορές ακόμη τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newsit.gr