«Σπαρτιάτες»: Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Διονύσης Βαλτογιάννης

Πρόκειται για την πέμπτη αποχώρηση από το κόμμα μετά την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη

Την ανεξαρτητοποίηση του από τους Σπαρτιάτες ανακοίνωσε μέσω επιστολής του στον πρόεδρο της Βουλής  ο Διονύσης Βαλτογιάννης.

Πρόκειται για την πέμπτη αποχώρηση από το κόμμα μετά την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη αποχωρήσει o Γ. Μανούσος και Δ. Δημητροκάλλης.

«Αλιβιζάτος: Πολύ πιθανόν να μην συμμετέχουν οι Σπαρτιάτες στις εκλογές της 9ης Ιουνίου»

Στην υπόθεση των Σπαρτιατών μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, ο Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Έχει ο νόμος για το εκλογοδικείο μια διάταξη που λέει σε περίπτωση που ακυρωθεί η εκλογή ενός βουλευτού, αν αυτό συνεπιφέρει συνέπειες στην εκλογή άλλων βουλευτών, τότε το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαγγείλει διά της αποφάσεώς του τας συνεπείας αυτάς, λέει ένας παλιός νόμος του 1976.

Δηλαδή, το δικαστήριο, εάν καταλήξει ότι πίσω από τους Σπαρτιάτες κρύβονταν πρόσωπο καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως εν προκειμένω είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης τότε δεν θα έπρεπε να είχαν ανακηρυχθεί υποψήφιοι όλοι οι βουλευτές. Εγώ προσωπικά δεν σας κρύβω ότι πολιτικά με ενοχλεί λίγο και ηθικά.

Όταν έχουν ψηφίσει υπέρ αυτών 250.000 άνθρωποι, να σβήσεις τελείως αυτές τις 250.000 ψήφους; Αλλά το λέει ο νόμος και ο νόμος αυτός δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός», είπε ο κ. Αλιβιζάτος στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Αν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο πει ότι είναι παράρτημα του Ηλία Κασιδιάρη, οπωσδήποτε αυτό θα βαρύνει πάρα πολύ στον Άρειο Πάγο, το πρώτο τμήμα του οποίου θα κληθεί, όπως και πέρσι να πει αν οι Σπαρτιάτες μπορούν να κατεβάσουν υποψηφίους ή όχι.

Αν δεν έχει βγει απόφαση, το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου μπορεί να το πει με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και βεβαίως μπορεί να το πει, όπως το είχε πει πέρσι για το κόμμα Κασιδιάρη, τους Έλληνες, υποθέτω με βάση και άλλα στοιχεία.

Η παραγγελία είδα ότι είναι πολύ λιτή, δεν λέει πολλά πράγματα, αλλά υποθέτω ότι έχει σημασία κάποιος φάκελος με βάση την προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Το βλέπω λοιπόν, πολύ πιθανόν να μην έχουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές οι Σπαρτιάτες», είπε ο κ. Αλιβιζάτος.

Πηγή:newpost.gr