Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης υποδέχθηκε την ελληνοαμερικανική κοινότητα

Νέα Υόρκη.- Την καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας φιλοξένησε στο Gracie Mansion η Δημοτική Αρχή της Νέας Υόρκης, με οικοδεσπότη τον δήμαρχο της πόλης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams).

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, αλλά και επιφανών στελεχών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως ο επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), ο κ. Ανταμς παρέθεσε δεξίωση στους ομογενείς και μοίρασε ευχές και φιλοφρονήσεις, ενόψει της παρέλασης της 5ης Λεωφόρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στη 1:30 μετά το μεσημέρι.

«Εχουμε τον μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό εδώ στη Νέα Υόρκη. Δεν είναι μια καινούργια κοινότητα για εμένα. Είναι μια κοινότητα που γνωρίζω πολύ καλά, από τις μέρες μου στο Μπρούκλιν ως πρόεδρος. Στη δημαρχιακή θητεία μου έχετε έρθει εδώ ενόσω αναγνωρίζουμε την πλούσια ελληνική Ιστορία και τη συνεισφορά σας σε αυτήν την πόλη», ανέφερε ο κ. Ανταμς, εστιάζοντας στην αφοσίωση των Ελληνοαμερικανών σε ιδανικά όπως η οικογένεια και η πίστη, προσθέτοντας πως η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η Αθήνα της Αμερικής».

Ο φωτογράφος Δημήτριος Πανάγος, ο οποίος τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, έκανε ειδική αναφορά στους ενστόλους, αστυνομικούς και πυροσβέστες, που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Gracie Mansion. Ευγενική Παραχώρηση Τομ Γαλάνη

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Νέας Υόρκης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής για μια ακόμη χρονιά, καλώντας άπαντες να γιορτάσουν μαζί με τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης στην παρέλαση της προσεχούς Κυριακής, με τη συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και πλήθους Ελληνοαμερικανών από τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ιερσέη και το Κονέκτικατ.

«Αυτήν την Κυριακή θα παρελάσουμε πάλι στην 5η Λεωφόρο, με υπερηφάνεια και ευχαρίστηση, ανεμίζοντας τα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας και της Κύπρου. Σας περιμένουμε να παρελάσετε μαζί με εμάς και την περίφημη Ελληνική Προεδρική Φρουρά. Είμαστε στο πλευρό σας, Δήμαρχε, στην προσπάθειά σας να για μια πιο δημοκρατική πόλη και έναν πιο δημοκρατικό κόσμο. Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Νέα Υόρκη», τόνισε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο φωτογράφος Δημήτριος Πανάγος, ο οποίος τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, έκανε ειδική αναφορά στους ενστόλους, αστυνομικούς και πυροσβέστες, που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Gracie Mansion. Ευγενική Παραχώρηση Τομ Γαλάνη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως προβλέπει το τελετουργικό, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης τίμησε τέσσερις Ελληνοαμερικανούς, για την προσφορά τους στην Κοινότητα αλλά και εν γένει την ίδια την πόλη. Φέτος, τις τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη, ο φωτογράφος Δημήτριος Πανάγος, το στέλεχος του Δήμου Νέας Υόρκης, Γεωργία Κοτζαμάνη όπως επίσης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής Μπρονξ, π. Βασίλειος Λούρος.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Γενική Διευθύντρια του Δήμου, Ινγκριντ Λούις – Μάρτιν (Ingrid Lewis-Martin) η οποία μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πέρυσι για υπηρεσιακούς λόγους, καλώντας τον κ. Κατσιματίδη να επενδύσει στην πόλη του Μεσολογγίου, για την οποία μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης στον τουριστικό τομέα.

Τέλος, ο κ. Ανταμς παρέδωσε τις τιμητικές διακηρύξεις σε έναν προς έναν τους τιμώμενους, κάνοντας ειδική αναφορά στη δράση και την προσφορά τους, στον τομέα που ο καθένας δραστηριοποιείται.

Πηγή:ekirikas.com