Ξεκινάει από τη Βοστώνη την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο Νίκος Δένδιας

Νέα Υόρκη.- Σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη θα μεταβεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ, ενόψει της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που θα λάβουν χώρα το Σαββατοκύριακο στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ταξίδι του Υπουργού Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ ξεκινά από τη Βοστώνη, όπου την Παρασκευή, 12 Απριλίου, θα έχει σειρά συναντήσεων με ομογενείς, αλλά και διακεκριμένους επιστήμονες κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις:

– Στο Massachusetts Institute of Technology (MIT), όπου θα συναντηθεί με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής, ενόψει της εφαρμογής της «Ατζέντας 2030» στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

– Στο Harvard Kennedy School, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας.

– Στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της Σχολής, ακαδημαϊκούς και την επικεφαλής της Εδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Φωτεινή Παζαρτζή.

Ακόμη, κατά την παραμονή του στη Βοστώνη, ο κ. Δένδιας θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, στις 8:15 το βράδυ.

Την επόμενη ημέρα, ο κ. Δένδιας θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει αρχικά μέρος στο Δείπνο των Τελεταρχών, που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. Την Κυριακή, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα της παρέλασης, δίνοντας το «παρών» στην πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, όπως επίσης και στο εορταστικό πρόγευμα, στο ξενοδοχείο «Pierre». Κατόπιν, θα παρελάσει ως Τελετάρχης στη μεγάλη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στη 1:30 το μεσημέρι στην 5η Λεωφόρο. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και ο υπουργός Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξης Βαφεάδης, ο Ελληνοαμερικανός δις πρωταθλητής του NFL, Γιώργος Καρλαύτης (George Karlaftis), ο δήμαρχος Χίου Δρ Ιωάννης Μαλαφής και ο Πέτρος Μπελέρης, εκπροσωπώντας τον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, στην 5η Λεωφόρο θα παρελάσουν, ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Φίλιππος Φόρτωμας (ΝΔ), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ), η διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Μαργαρίτα Φλούδα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, η γ.γ. Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Θεοδώρα Κωνσταντινίδου και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς.

Πηγή:ekirikas.com