Επαφές με την Ομογένεια της Μελβούρνης έχει η αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών που έφθασε την Πέμπτη

Σήμερα (ώρα Αυστραλίας) η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας-Περιφέρεια Μελβούρνη και είχε συνάντηση με τους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντας κ. Ευμένιο και με τον πρόεδρο Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτωρίας κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη. Φώτο: Supplied

Μελβούρνη.- Σειρά επαφών με φορείς της Ομογένειας θα έχουν οι Έλληνες βουλευτές που βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης στη Μελβούρνη.

Την αποστολή αποτελούν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας και τέως υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ, α’ αντιπρόεδρος Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, β’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και Ασημίνα Σκόνδρα, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας.

Η αντιπροσωπεία ήρθε στη Μελβούρνη για να παραστεί στην παρέλαση για την εθνική μας επέτειο που θα γίνει την  Κυριακή, 14 Απριλίου, 1:00μμ., στο Lakeside Stadium, (γήπεδο της Ελλάς Μελβούρνης), 33 Aughtie Drive. Albert Park.

Σήμερα η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας-Περιφέρεια Μελβούρνη και είχε συνάντηση με τους  Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντας κ. Ευμένιο και με τον πρόεδρο Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτωρίας κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Επίσης επισκέφθηκε το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης και το 3ΧΥ ΡΑΔΙΟ ΕΛΛΑΣ.

Στις 6 απόψε θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Κέντρο και θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν των βουλευτών από την Ελλάδα στο Ελληνικό Κέντρο.

Στις 11:00πμ. αύριο (Σάββατο) η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και ξενάγηση στο Αυστραλοελληνικό Μνημείο αφιερωμένο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μάχη της Κρήτης, στους Βασιλικούς Κήπους της Μελβούρνης, και στο Μνημείο Ηρώων (Shrine of Remembrance). Η υποδοχή θα γίνει από τον πρόεδρο κ. Αναστάσιο Κυρίτση.

 Κυριακή, 14 Απριλίου:

9:30πμ., Λειτουργία και εκκλησιασμός στον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου στη Μελβούρνη, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.

12:00μμ., Δεξίωση Προξένου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Lakeside, με υποδοχή από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

1:00μμ., Παμπαροικιακή Ομογενειακή Παρέλαση 2024 για την 203η Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας στο Lakeside. Η παρέλαση γίνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 100 Χρόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ενώ είναι αφιερωμένη και στα 50 χρόνια της παράνομης κατοχής της Κύπρου, καθώς συνεορτάζουμε και τα 40 χρόνια Αδελφοποίησης ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Μελβούρνη.

Πηγή:neoskosmos.com