ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (Ολοκληρωμένο)

Ο Αστέρας πανηγύρισε τη νίκη 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 4η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, με το γκολ του Ατιένθα στο 90+3′ να σπρώχνει τους Ηπειρώτες στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Ατιένθα σκόραρε στο 93′, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρώτη του νίκη στα play out και αυτό το 0-1 στους Ζωσιμάδες είναι εντελώς καταδικαστικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα που πλέον δεν ψάχνει… ούτε θαύμα!

Κατώτερος των περιστάσεων στον «τελικό» ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες θέλοντας μόνο τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά ηττήθηκαν και με 1-0 και πλέον θέλουν κάτι παραπάνω από θαύμα για να παραμείνουν, καθώς έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να τα καταφέρουν. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 34 βαθμούς και παλεύουν για την πρωτιά των play out.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

O Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον γηπεδούχο ΠΑΣ Γιάννινα σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Νάγκι ήταν στην εστία, με τους Σόρια, Σομποτσίνσκι, Παντελάκη, Κιάκο στην άμυνα. Καραχάλιος και Τζίνο δίδυμο στα χαφ. Ροζάλες και Ροσέρο ήταν οι εξτρέμ, ενώ ο Παμλίδης ήταν παρτενέρ του Κόντε στη γραμμή κρούσης.

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον φιλοξενούμενο Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν στα δοκάρια, με τους Λύρατζη, Ατιένθα, Καστάνιο και Χουχούμη μπροστά του. Γιαμπλόνσκι – Αλάγκμπε ήταν το δίδυμο στα χαφ. Καλτσάς, Παλάσιος και Ρεγκίς ήταν η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιριτέλο.

Ανούσια κυριαρχία του ΠΑΣ Γιάννινα και 0-0 στο ημίχρονο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησε ο ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αν δεν κέρδιζαν ουσιαστικά θα ήταν μια ανάσα από τον υποβιβαστούν, μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να πιέσουν για να σκοράρουν, κάτι που όμως δεν κατάφεραν.

Και δεν τα κατάφεραν γιατί η νευρικότητα υπήρχε και φαινόταν με το παραμικρό, όπως και στην φάση του 23′ όταν οι Κόντε και Τζίνο «τράκαραν» μεταξύ τους με τον Ισπανό να μην κάνει το σουτ όπως θα ήθελε. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 40′ έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Τσιφτσή να διώχνει εξαιρετικά την προβολή του Ροζάλες. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μην κάνουν τίποτα σε όλο το πρώτο μέρος