Σε ύψιστη επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική σε Ισραηλινούς και Ιρανικούς στόχους – Οι έλεγχοι στα σύνορα και οι «μοναχικοί λύκοι»

Το επίπεδο συναγερμού των μέτρων ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο 3, χωρίς να αποκλείεται η αναβάθμισή του.

Σε ύψιστη επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν χτυπήματος κατά Ισραηλινού ή Ιρανικού στόχου εντός της Ελληνικής Επικράτειας, βρίσκεται η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Τα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, θα είναι μεγάλης διάρκεια και θα φτάσουν έως του Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Γαλλία. Το κυριότερο βάρος των Ελληνικών αρχών πέφτει στα σύνορα με την αύξηση των ελέγχων για τον εντοπισμό «μοναχικών λύκων» ή «μικρών ομάδων κρούσης» που θα παρουσιάζουν σημάδια ριζοσπαστικοποίηση. Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, ισραηλινοί και ιρανικοί στόχοι, χώροι συγκέντρωσης ατόμων από αντίπαλες πλευρές, επικοινωνίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύνορα θα βρεθούν σε έναν κλοιό ασφαλείας και πληροφοριακής «κάλυψης» μετά την πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Το επίπεδο συναγερμού των μέτρων ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο 3, χωρίς να αποκλείεται η αναβάθμισή του. Αρχικά με διαταγές του το Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ζητά τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας περιμετρικά ισραηλινών στόχων στη Αθήνα και την περιφέρεια, ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας έχει τεθεί η Πρεσβεία του Ισραήλ με την ενίσχυση εμφανών και αθέατων περιπολιών γύρω από αυτή.

Η πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή επιβάλει τη λήψη μέτρων γύρω από κάθε ισραηλινό και ιρανικό στόχο στη χώρα μας, επισημαίνουν στελέχη της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας.

Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2023 αποτράπηκε πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε εστιατόριο εβραϊκών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας. Οι πληροφορίες είχαν φθάσει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές ασφαλείας από την ισραηλινή Μοσάντ, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε η προσπάθεια επέκτασης ενός ιρανικού δικτύου στρατολόγησης ατόμων, προκειμένου να προβούν σε ενέργειες εναντίον ισραηλινών στόχων σε όλη την Ευρώπη. συνομιλίες τους διαπιστώθηκαν οι επίμαχες συνομιλίες με τον φερόμενο «αρχηγό», ομοεθνή τους, που όπως είπαν ήταν στο Ιράν, ο οποίος τους προέτρεπε σε δολοφονικές και αιματηρές επιθέσεις εναντίων ισραηλινών στόχων στη χώρα μας.

Πηγή:newpost.gr