Κρήτη: Φωτιά σε δασική έκταση στον Ναύσταθμο – Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Πυρκαγιά προκλήθηκε σε δασική έκταση,  κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα. Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής επιχειρούν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 πυροσβέστες  και 17 οχήματα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά καίει δέντρα και ξερά χόρτα ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Εκκενώθηκε ο οικισμός – Ήχησε το 112

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί κι ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Ακόμα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο έχουν  εκκενωθεί με ασφάλεια και όλοι οι μαθητές αποχώρησαν με τους γονείς τους.

Λίγο μετά τις 09:20 το πρωί,  το 112 ενεργοποιήθηκε για τη μεγάλη φωτιά, στην περιοχή της Σούδας κοντά στον ναύσταθμο.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή».

Σύμφωνα με το flashnews, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς την περιοχή σκεπάζει πυκνός καπνός.

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή

Μάχη για να μην πάνε οι φλόγες στο Ναυτικό νοσοκομείο

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από την πλαζ του Ναυστάθμου, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το Ναυτικό νοσοκομείο ενώ ήδη κάποιοι ασθενείς έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Η αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο

Η Πυροσβεστική  προσπαθεί επίσης να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά καίει δέντρα και ξερά χόρτα

Headlines