Με αφορμή τις “εκλογές”: Συνεχίζεται το κλίμα σύγκρουσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

(ekirikas.com) Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στις τάξεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με αφορμή τις εκλογές του Σαββάτου, οι οποίες δρομολογήθηκαν από τις διαδικασίες που προώθησε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων.

Οπως είχε αναφέρει προηγούμενο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, το οποίο δεν αναγνωρίζει τις διαδικασίες, κάλεσε εκ νέου τους αντιπροσώπους των Συλλόγων να μην προσέλθουν για να ψηφίσουν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο, 27 Μαϊου, παραθέτοντας και τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν έχουν δικαιώσει τη Διοικούσα Επιτροπή, όσον αφορά στη νομιμότητα ή μη του διοικητικού καθεστώτος της Ομοσπονδίας.

Σε νέα ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή, χρησιμοποιώντας επίσης τα λογότυπα της Ομοσπονδίας, καταγγέλλει εκ νέου «απειλές» από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργόπουλου προς αντιπροσώπους, τονίζοντας πως αυτές θα πρέπει να αγνοηθούν και να υπάρξει συμμετοχή. (σ.σ. Panhellenic Post: στις εκλογές του Σαββάτου 27 Μαϊου, του Λαζάρου).

«Τις τελευταίες μέρες διεξάγεται με επιστολές, τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα, μια αήθης εκστρατεία για τον εκφοβισμό φορέων – μελών και αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, έτσι ώστε να παρεμποδιστεί η συμμετοχή τους και να μην προχωρήσουν οι εκλογές. Τα παραπλανητικά μηνύματα και οι ψευδείς ‘πληροφορίες’ που δυστυχώς αναπαράγονται από ορισμένα ΜΜΕ της παροικίας μας αποτελούν απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Γιώργου Γεωργόπουλου και του στενού κύκλου συνεργατών που τον περιβάλλει για να παρεμποδίσουν και αν είναι δυνατόν να ακυρώσουν τις εκλογές και την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ομοσπονδία. Η προσπάθεια αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, παρατίθεται δήλωση του υποψηφίου προέδρου, Δήμου Σιώκη, μέσω της οποίας απευθύνει έκκληση για προσέλευση στην κάλπη, ενώ ο ίδιος δεσμεύεται πως εφόσον εκλεγεί -όντας μοναδικός υποψήφιος- θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να επαναφέρει την ενότητα στην Ομοσπονδία.

«Προσωπικά δεσμεύομαι, εφόσον εκλεγώ, να αναλάβω σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ενότητας, του τερματισμού του διχασμού και της προόδου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που πρέπει να γίνει ξανά κραταιά και ακμαία», αναφέρει ο κ. Σιώκης.

Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, ήδη από την Γενική Συνέλευση που εξήγγειλε στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών «Μίνωας», την προηγούμενη Τρίτη, έχει αφήσει να εννοηθεί πως δεν υπάρχει πλέον περιθώριο συνεννόησης, επαναλαμβάνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως «τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια».

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές που θα διεξαχθούν στο Σταθάκειο το Σάββατο του Λαζάρου στηρίζονται στο νέο καταστατικό, τις διαδικασίες διαμόρφωσης του οποίου επίσης αμφισβητεί το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, υποστηρίζοντας πως συνυπολογίστηκαν επιστολικές ψήφοι χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη.

Το εκλεγμένο και εν εξορία διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

(Anamniseis) Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου 2024 θα διεξαχθούν οι Νόμιμες και Καταστατικές Εκλογές, δηλώνει στην ανακοίνωσή του το εκλεγμένο και εν εξορία διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η απόφαση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Γεωργόπουλος, ελήφθη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 23 Απριλίου 2024 στην Αστόρια.

«Και η διενέργεια των εκλογών ήταν η μόνη προβλεπόμενη από το υπάρχον Καταστατικό της Ομοσπονδίας και συνάμα σωσίβια διαδικασία για την απαλλαγή της Ομοσπονδίας από τους Συλλόγους σφραγίδες και την αποκατάσταση της ομαλότητας και την επιστροφή σε μια πορεία προόδου της κορυφαίας και ιστορικής δευτεροβάθμιας οργάνωσης της ομογένειας», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

Η ανακοίνωση.

Η απόφαση ελήφθη μία περίπου εβδομάδα μετά το εκλογικό συνέδριο που συγκάλεσε η φερόμενη ως πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές.

Το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο κατήγγειλε τις εκλογές ως παράνομες και ως συνέχεια των παρανομιών που ξεκίνησαν το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 που τέσσερις πρώην πρόεδροι, και συγκεκριμένα οι Δήμος Σιώκης, Δημήτριος Καλαμαράς, Νικόλαος Διαμαντίδης και Ηλίας Τσεκερίδης άλλαξαν τις κλειδαριές του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου και παρεμπόδισαν την προγραμματισμένη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου:

Νόμιμες και Καταστατικές Εκλογές την Πρώτη Κυριακή του Ιουνίου

Προς όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και όλη την Ομογένεια,

Όπως αποφάσισε η 5η Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει τις νόμιμες Εκλογές την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου 2024, όπως ορίζει το καταστατικό.

Πριν τις εκλογές, θα πραγματοποιηθεί το νόμιμο Διήμερο Συνέδριο όπου θα εγκριθούν όλοι οι Σύλλογοι που θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό.

Παρακαλούνται όλοι οι Σύλλογοι να δώσουν τις αιτήσεις αντιπροσώπων και τις συνδρομές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εκλέχθηκε τον Ιούνιο 2022 από την ολομέλεια και αποτελείται από τους κ. Γεώργιο Κίτσιο, πρόεδρο, κ. Αναστάσιο Καραγκόυνη, γραμματέα, κ. Γιώργο Μεϊντάση, κ. Γιώργο Σερέτη, κ. Βίκτορα Γκόρο, κ. Χρήστο Βουρνά και τον κ. Νικόλαο Κωστόπουλο. Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από και τις δύο πλευρές.

Όλοι οι Σύλλογοι και αντιπρόσωποι είναι ευπρόσδεκτοι, εφόσον τηρούν τις προδιαγραφές, όπως ορίζει το καταστατικό. Αυτό ισχύει για όλους τους Συλλόγους, ανεξάρτητα από ποια παράταξη υποστηρίζουν. Ότι άλλο γίνεται, είναι παράνομο και αντί-καταστατικό.
Η ευθύνη για συνέχιση της Ομοσπονδίας ανήκει σε όλους μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Γεωργόπουλος, πρόεδρος, Πολύκαρπος Κοτρώνης, γενικός Γραμματέας

 

Πηγή: ekirikas.com/anamniseis.net