Η πρωθυπουργός της Βικτώριας τρέφει απεριόριστο σεβασμό για τον Ελληνισμό

Η πολιτειακή πρωθυπουργός Jacinta Allan, με τον Nick Staikos και τον Steve Dimopoulos, στο Vanilla του Oakleigh. Photo: Con Deves

«Στο Bendigo μεγάλωσα κοντά σε ελληνική οικογένεια και εκτίμησα τις αξίες της που είναικοινές με τις δικές μας» λέει στον «Νέο Κόσμο» η Jacinta Allan.

Βικτώρια, Αυστραλία.- Γεύση από τις προετοιμασίες για το Πάσχα των Ελλήνων πήρε η πρωθυπουργός της Βικτώριας, Jacinta Allan, την παραμονή του ANZAC Day.

H πολιτειακή πρωθυπουργός επέλεξε το «ελληνοκρατούμενο» Oakleigh για να δώσει συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης στον «Νέο Κόσμο».

Συνοδευόμενη από τον ομογενή υπερ-υπουργό Steve Dimopoulo και τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό της γραμματέα Nick Staiko, η κα Allan έδειχνε εντυπωσιασμένη από τις πασχαλινές λαμπάδες, τα αυγά, τα τσουρέκια και τις άλλες λιχουδιές του Vanilla στο Oakleigh, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, ενώ μιλούσε και με πολλούς ομογενείς.

«Θα πάρω ένα από αυτά», είπε η πρωθυπουργός καθώς καθόταν – τα μάτια της καρφωμένα σε ένα μπισκότο βουτύρου βουτηγμένο στη σοκολάτα.

«Μου αρέσει να μιλάω με τους ανθρώπους. Μου αρέσει να ασχολούμαι και, κυρίως, να ακούω, να λαμβάνω υπόψη, τα σχόλια και τις ανησυχίες τους και να αναλαμβάνω δράση», μας είπε.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός δήλωσε την εκτίμησή της για την ελληνική παροικία.

Όπως μας είπε, μεγάλωσε στο Bendigo, κοντά σε μια ελληνική οικογένεια και ότι οι «αξίες της ευθυγραμμίζονται με τις ελληνικές αξίες».

«Μεγάλωσα στα περίχωρα του Bendigo, κοντά σε μια ελληνική οικογένεια. Μεγαλώσαμε μαζί τη δεκαετία του ’70 και, ξέρετε, σήμερα, διατηρούμε επαφή με την οικογένεια αυτή», μας τόνισε.

Πρόσθεσε ότι στο δημοτικό σχολείο ήταν μαζί με ένα Ελληνόπουλο, γείτονά της, ο οποίος «δεν μιλούσε αγγλικά όταν ξεκίνησε το δημοτικό σχολείο, και έτσι, μεγαλώνοντας, είδα πώς η οικογένεια εργάστηκε σκληρά, αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις και εμπόδια για να πετύχει».

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται σε όλη τη Βικτώρια», είπε η πολιτειακή πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ελληνική παροικία έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τη Βικτώρια.

Η πρωθυπουργός, στη συνέντευξή της, κάλυψε μια σειρά θεμάτων, όπως η βία κατά των γυναικών, οι δεξιότητες, η εκπαίδευση, η εκτίναξη του κόστους των δημοσίων έργων, ο φόρος γης, οι πολιτιστικές συμφωνίες με την Ελλάδα και η ελληνική γλώσσα.

Πηγή:neoskosmos.com