Εκλογές με αποχωρήσεις και ερωτηματικά στο «Σταθάκειο»

Φωτογραφία: Ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης ψηφίζει στο Σταθάκειο.Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

 

Νέα Υόρκη.- Εν μέσω ενός έντονου παρασκηνίου, με αποχωρήσεις υποψηφίων, αλλά και εκκλήσεις να δοθεί βάρος σε μια κοινής αποδοχής διαδικασία, πραγματοποιήθηκαν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε εξαγγείλει το διήμερο συνέδριο που δρομολογήθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, στο «Σταθάκειο» προσήλθαν για να ψηφίσουν 75 αντιπρόσωποι από διαπιστευμένους συλλόγους που υπερψήφισαν τους τέσσερεις προτεινόμενους υποψηφίους για την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως επίσης και τους υπόλοιπους 17 που συγκροτούν το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, βάσει των αποτελεσμάτων, η τετράδα Δήμου Σιώκη (πρόεδρος), Δημητρίου Καλαμαρά (αντιπρόεδρος), Χριστίνας Κωστάκη (γενική γραμματέας) και Χρήστος Βουρνάς (ταμίας) εκλέγεται άνευ αντίπαλου συνδυασμού.

Παράλληλα, ως εκλεγμένοι στο Δ.Σ. εμφανίζονται οι: Σταύρος Μπλέτσας, Βασίλειος Χρυσοχόος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Διονύσιος Δασκαλάκης, Νικόλαος Διαμαντίδης, Γεώργιος Ντρογκάρης, Βασίλειος Εγγλέζος, Νίκος Κωστόπουλος, Μανώλης Κουρουπάκης, Αθηνά Λαζαρίδη, Μαρία Μάρκου, Γιάννης Νικολόπουλος, Γιώργος Παραλέμος, Αντρέας Σάββα, Αννα Τακαρδάκη, Φιλίτσα Τσαδη και Σταμάτιος Βλασερός.

Ηλίας Τσεκερίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και Νικόλαος Διαμαντίδης στην είσοδο της αίθουσας.Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Η διαδικασία διεξήχθη ομαλά. Δεν είχαμε καμία φασαρία, εκτός από κάποιες φωτογραφίες της εισόδου με τον άνδρα σεκιούριτι, που τράβηξαν κάποιοι κύριοι και ανέβασαν στο Facebook. Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ ο Νικόλαος Διαμαντίδης υποστήριξε πως οι διεργασίες ήταν απολύτως νόμιμες.

«Καλούμε οποιαδήποτε ανεξάρτητη επιτροπή να έρθει εδώ και να επιβλέψει. Ολα γίνονται όπως πρέπει», είπε ο κ. Διαμαντίδης.

Να σημειωθεί πως μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας δεν είχε δοθεί ακριβές αντίγραφο του ψηφοδελτίου, όπως επίσης και τα αναλυτικά στοιχεία για τους Συλλόγους που συμμετείχαν και τους αντιπροσώπους που ψήφισαν.

Παρέμβαση Κρίστοφερ και αποχωρήσεις

Πάντως, το κλίμα αμφισβήτησης ως προς την ορθότητα διεξαγωγής των εκλογών εντάθηκε λίγα 24ωρα αργότερα, με αποχωρήσεις υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και παρεμβάσεις στελεχών που καλούσαν σε ουσιαστική ματαίωση της διαδικασίας, προκειμένου να δρομολογηθούν κοινώς αποδεκτές εκλογές για επίλυση του διοικητικού χάσματος στην Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, οι: Κωνσταντίνος Ουρανίτσας, Δημήτρης Φίλιος, Πέτρος Γερατζούνης, Αυγή Ατματζίδου, Γιώργος Χριστοδούλου και Δημήτριος Α. Γωνιάς ενημέρωσαν, σε διαφορετικούς χρόνους, πως η υποψηφιότητά τους αποσύρεται, ενώ τον ίδιο δρόμο επέλεξε και η γενική γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής, Στεφανία Παπουτσάκη, που επίσης υπέβαλε την παραίτησή της.

Παράλληλα, την Παρασκευή το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, κάλεσε τόσο την Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, να εγκαταλείψουν τα σχέδια για ξεχωριστές εκλογές και να συμφωνήσουν προς μια ενιαία διαδικασία τον Ιούνιο, της οποίας θα έχει προηγηθεί ο εκτενής έλεγχος των Συλλόγων από μια Επιτροπή που θα μπορούσε να απαρτίζει ο ίδιος, ο Γιάννης Στρουμπάκης και ο Πέτρος Γερατζούνης.

Οι εκλογές διεξήχθησαν εν μέσω παραιτήσεων και αμφισβήτησης.Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Την ίδια στιγμή, σε ανοικτή επιστολή του προς την Ομογένεια, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος επανέλαβε την αμφισβήτησή του στη νομιμότητα των εκλογών του «Σταθακείου», τονίζοντας πως δεν έχει σκοπό να θέσει υποψηφιότητα και ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, στον ορίζοντα εκλογής μιας νέας διοίκησης τον Ιούνιο.

Σε επικοινωνία του με τον «Ε.Κ.», ο Δημήτρης Φίλιος επιβεβαίωσε ότι αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο «για προσωπικούς λόγους», τονίζοντας πως ευελπιστεί να συνεισφέρει στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

Από την πλευρά του, ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα την Παρασκευή, εξέφρασε την άποψη πως, παρότι τον ενδιαφέρει να εκλεγεί μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, δεν μπορεί να συμμετέχει σε εκλογές που δεν είναι ανοικτές και μη κοινά αποδεκτές.

«Πρέπει να γίνει μια ενιαία επιτροπή ελέγχου, να ελεγχθούν οι Σύλλογοι και στην συνέχεια να πάμε σε διαδικασία για εκλογές. Με ενδιαφέρει να είμαι μέλος της Διοίκησης, αλλά να γίνει καθολική εκλογή. Τιμώ τον Δήμο Σιώκη, είναι εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά πρέπει να έχουμε κοινό συνέδριο και κοινές εκλογές», κατέληξε ο κ. Γωνιάς.

Πηγή: ekirikas.com