Εκλέχθηκε εν αγνοία του στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και παραιτήθηκε ο Μ. Κουρουπάκης

Φωτο αρχείου: Ο πρόεδρος της Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Επιτροπής των Κρητικών Συλλόγων Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης Μανώλης Κουρουπάκης.

Νέα Υόρκη.- Την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, βάσει των εκλογών που διεξήχθησαν το Σάββατο του Λαζάρου στο Σταθάκειο, υπέβαλε άμεσα o πρόεδρος της Μικτής Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Επιτροπής των Κρητικών Συλλόγων της Νέας Υόρκης και ραδιοφωνικός παραγωγός, Μανώλης Κουρουπάκης.

Σε μια δήλωση η οποία προκαλεί ερωτηματικά, τόσο ως προς τη διεργασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου όσο και εν γένει τη διαδικασία των εκλογών, ο Μανώλης Κουρουπάκης υποστηρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως συμπεριελήφθη στο ενιαίο ψηφοδέλτιο εν αγνοία του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» ο ίδιος δεν προσήλθε καν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο για να ψηφίσει, ένεκα προσωπικών υποχρεώσεων.

«Με έκπληξη ανακάλυψα ότι έχω εκλεγεί στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων για τις εκλογές που έγιναν το περασμένο Σάββατο. Θέλω να δηλώσω ότι ποτέ δεν είπα ότι θέλω να τρέξω σαν υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της της Ομοσπονδίας», αναφέρει αρχικά στη δήλωση παραίτησης ο κ. Κουρουπάκης.

Στη συνέχεια, ο γνωστός ομογενής αποφεύγει να επιρρίψει ευθύνες στην Εφορευτική Επιτροπή και την ηγεσία του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», υποστηρίζοντας πως, πιθανότατα, η ένταξή του στους υποψηφίους αποτέλεσε προϊόν παρεξήγησης, τονίζοντας ότι έδωσε την συναίνεσή του για να συμπεριληφθεί ως αντιπρόσωπος της «Ομόνοιας» στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων αλλά σε καμία περίπτωση ως μέλος του ΔΣ, μπαίνοντας, μάλιστα, στη διαδικασία να απολογηθεί.

«Ολο αυτό έγινε από λάθος δικό μου, όταν εξέφρασα την επιθυμία να είμαι αντιπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών ‘Ομόνοια’ και οι αρμόδιοι παρερμήνευσαν τα λόγια μου και χωρίς να φταίνε σε τίποτα νόμισαν ότι θέλω να είμαι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψηφίσατε και να ζητήσω συγγνώμη αν χωρίς να το θέλω προκάλεσα αυτό το λάθος. Επαγγελματικοί  λόγοι και φόρτος εργασίας μου απαγορεύουν να ασχοληθώ με τα κοινά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.. και βέβαια με αυτό το γράμμα υποβάλω και την παραίτησή μου.  Αλλη μια φορά συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που προκάλεσα μόνο εγώ και να ευχηθώ σε όλους σας καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Χρόνια πολλά σε όλους», καταλήγει ο κ. Κουρουπάκης.

 Αποχωρήσεις υποψηφίων και ερωτηματικά

Η παραίτηση του Μανώλη Κουρουπάκη -έστω κι αν τονίζει πως η υποψηφιότητά του ήταν εξ αρχής προϊόν λάθος συνεννόησης με τον Σύλλογό του- έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αποσύρσεις υποψηφιοτήτων που προηγήθηκαν των εκλογών.

Ειδικότερα, παραίτηση είχαν δηλώσει ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο Δημήτρης Φίλιος, ο Παναγιώτης Γερατζούνης, ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας, η Αυγή Ατματζίδου και ο Γιώργος Χριστοδούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν την Εφορευτική Επιτροπή πως δεν συμμετέχουν ήδη πριν από το Σάββατο του Λαζάρου.  Ορισμένοι εξ αυτών, κινητοποιήθηκαν από παρεμβάσεις στελεχών όπως ο Φίλιπ Κρίστοφερ, άλλοι επανεκτίμησαν τη στάση τους και ορισμένοι επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους.

Ανάλογη περίπτωση ήταν και η Στεφανία Παπουτσάκη, που εξελέγη Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής αλλά επίσης αποχώρησε λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση του διήμερου συνεδρίου.

Πηγή:ekirikas.com