Ματς ζωής και θανάτου για τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι

Ο Παναθηναϊκός θέλει οπωσδήποτε νίκη απόψε (2/5, 21:45) στο Βελιγράδι επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ούτως ώστε να μείνει «ζωντανός» για την πρόκριση στο Final Four και να στείλει τη σειρά στο ΟΑΚΑ

Έχοντας πολλά παράπονα για τη διαιτησία, ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος το βράδυ της Τρίτης (30/4) από τη «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με σκορ 85-83 και έκανε το 2-1 στη σειρά των play offs της Euroleague.

Πλέον, το αποψινό (2/5, 21:45) Game 4 στο ίδιο γήπεδο και πόλη είναι «do or die» για την ελληνική ομάδα.

Οι «πράσινοι» θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να στείλουν τη σειρά σε Game 5 στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα (7 ή 8/5), ούτως ώστε να διεκδικήσουν μέσα στην έδρα τους το εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου (24-26/5).

Η Μακάμπι, από την άλλη πλευρά, επιζητά το ροζ φύλλο αγώνα για να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να κλείσει τη σειρά με 3-1.

Στον αγώνα της Τρίτης, κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζος Νίμπο με 22 πόντους, ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Λορέντζο Μπράουν. Για τον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν σταμάτησε στους 25 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Ματίας Λεσόρ με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Χωρίς Χουάντσο

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, η συμμετοχή του Γουέιντ Μπόλντγουιν για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ παραμένει αμφίβολη, ενώ ο Εργκίν Αταμάν δεν μπορεί να υπολογίζει στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, καθώς ταλαιπωρήθηκε με βαριά συμπτώματα ιγμορίτιδας αλλά και έναν μικροτραυματισμό.

Πηγή:in.gr