Διαδικτυακή Συνάντηση για τα ελληνικού ενδιαφέροντος Charter Schools στις ΗΠΑ

Φωτογραφία αρχείου από την Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με εκπροσώπους των Charter Schools  στην Βουλή.

Αθήνα.- Συνέχεια στην παρουσίαση του έργου  των “Charter Schools της Αμερικής για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό», που αναδέχθηκε , με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, θα δώσουν με διαδικτυακή συζήτηση οι εκπρόσωποι των “Charter Schools” που παραβρέθηκαν τον περασμένο μήνα  σε συνεδρίαση της Επιτροπής στην Αθήνα.

Αντικείμενο της διαδικτυακής συζήτησης θα είναι “ κάποιες προτάσεις που πρέπει να στείλουμε στην Ελλάδα, αναφορικά με το θέμα του ταξιδιού μας στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα“, όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση της Παναγιώτας Πεχλιβανίδη, Αναπληρώτριας Συντονίστριας Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 2 μ.μ. (τοπική ώρα).

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση των εκπροσώπων των “charter Schools” με τα Μέλη – βουλευτές της Διακομματικής  Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό, που πραγματοποιήθηκε αρχές Απριλίου 2024 σε Αίθουσα της Ελληνικής Βουλής, έγινε ένας εξαιρετικά γόνιμος διάλογος, τόσο σχετικά με την δομή και τον τρόπο λειτουργίας των Charter Schools, αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησής τους και τις δραστηριότητες των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτά.

Όπως, μάλιστα,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Φίλιππος Φόρτωμας, μετά το πέρας της Συνεδρίασης: “ Το έργο τους (σ.σ. των charter Schools) είναι τόσο σπουδαίο και η ανάδειξή του για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος για την καταγραφή και αντιμετώπιση με την συμβολή της ελληνικής πολιτείας τυχόν ζητημάτων που αντιμετωπίζουν».

Η διαδικτυακή συνάντηση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα υπάρχουν καλεσμένοι από Ελλάδα που θα συνδεθούν διαδικτυακά.

Σχετική πρόσκληση έλαβε και η Panhellenic Post.

 

Στην Επιτροπή των Charter Schools συμμετείχαν η κ. Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και Μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, η κ. Ιωάννα Λεκκάκου, Γενική Διευθύντρια του Odyssey Charter School στο Delaware, ο κ. Ματθαίος Σταμούλης, Γενικός Διευθυντής του Σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» στη Βόρεια Καρολίνα, η κ. Κωνσταντίνα Καπετανάκη, Εκπρόσωπος του Hellenic Classical Charter School στο Brooklyn και στο Staten Island, ο κ. Γεώργιος Καφκούλης, Πρόεδρος και συνιδρυτής των Archimedean Schools και η κυρία Σεβαστή Βαρυτιμίδου, Εκπρόσωπος της Αθηναϊκής Ακαδημίας στο Clearwater, η οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.