Ορκίστηκε βουλευτής ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος της ΝΔ στη θέση του Ιωάννη Γιάτσου

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΚΟ και, σύμφωνα με την ένσταση που έγινε αποδεκτή, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα

Ορκίστηκε και αμέσως ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή, ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Γρεβενών, Αθανάσιος Σταυρόπουλος.

Προηγήθηκε απόφαση του εκλογοδικείου που δέχθηκε την ένσταση του κ. Σταυρόπουλου κατά του εκλεγέντα με το ίδιο κόμμα στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Ιωάννη Γιάτσου, με βάση τη συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Τι είχε συμβεί

Υπενθυμίζεται ότι το εκλογοδικείο είχε κάνει δεκτή την ένσταση του πρώτου επιλαχών υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Σταυρόπουλου έναντι του Ιωάννη Γιάτσου.

Ο Ιωάννης Γιάτσος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΚΟ και, σύμφωνα με την ένσταση που έγινε αποδεκτή, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.