ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ο Πρόεδρος των … Σοφών και οι μελισσούλες μου

Οι μελισσούλες μου τον συνάντησαν σε γνωστό κοσμοπολίτικο στέκι της Αθήνας. Βζζζζ, από δω, Βζζζζ, από κει οι μελισσούλες έθεσαν το καίριο ερώτημα,  πως βλέπει τον Στέφανο Κασσελάκη και την προεκλογική του καμπάνια ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.  Πρόεδρος των Σοφών, γαρ, με δεκάδες πετυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις στο ενεργητικό του και, μάλιστα, σε υπερατλαντική μεγάλη χώρα, απάντησε με …σοφία: <<Να σας πω, νομίζω στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει το γνωμικό:  «Αν δεν ξέρεις που θέλεις να πας, όποιον δρόμο και να πάρεις θα σε βγάλει…»>>

 

Παράτησαν την γύρη οι μελισσούλες και βάλθηκαν να ερμηνεύσουν τον …χρησμό: Γιατί το λέει αυτό; Άκουσε το ερώτημα ο Πρόεδρος των …Σοφών και απάντησε: «Στις 24 Απριλίου 2024 σε τηλεοπτική συνέντευξη ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είναι εφικτό και πιθανό να είμαστε πρώτο κόμμα. Αυτός είναι ο στόχος, όχι μόνο για εμάς, αλλά την κοινωνία». Έκτοτε σε κάθε ευκαιρία διαλαλούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει την μεγάλη ανατροπή» και πως: «το βράδυ της 9ης Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη». Και ακόμη πως «… χρειάζεται να γίνει πολιτική αλλαγή και θα σπάσουμε αυγά, χρειάζεται να αντισταθούμε σε ένα σύστημα εξουσίας» (17 Μαϊου 2024).

 

Πάνω, λοιπόν που σκεπτόταν κανείς πως «να ένας πολιτικός που ξέρει τι θέλει» τον ακούσαμε να λέει, πάντα για τις ίδιες Ευρωεκλογές:  “…Κάποιες δημοσκοπήσεις μας δίνουν 17%. Αν δούμε ένα ποσοστό πάνω από 20% θα είμαι πολύ ικανοποιημένος και είμαστε κοντά να το πετύχουμε» (23 Μαϊου 2024).

 

Και κατέλεξε ο Πρόεδρος των Σοφών: “Ε, όπως είπα, όταν δεν ξέρεις που θέλεις να πας, όποιο ποσοστό και να πάρεις θα σε ευχαριστήσει!”

 

Καθώς απομακρύνονταν οι μέλισσες, μία μαρτυριάρα,  ψιθύρισε:  “…Κρις Σπύρου, πες τα Χρυσόστομε…!” Αμήν!