Επιτέθηκαν σε εθελοντές στην Πάρνηθα!

Σοκάρουν οι νέες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τα πολύ σοβαρά τραύματα που υπέστη ο ένας εκ των εθελοντών από την άγρια επίθεση σε βάρος τους στην Πάρνηθα, όπου είχαν πάει για να μαζέψουν σκουπίδια.

Ο αρχηγός της αποστολής, που έσωσε τον βαριά τραυματισμένο εθελοντή, ο οποίος αιμορραγούσε πολύ από την επίθεση με μαχαίρι στην Πάρνηθα, ανήρτησε story στο Instagram, δίπλα στους δύο φίλους του.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε φαίνονται τα τραύματα των δύο εθελοντών. Ο 32χρονος δέχτηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και μία στο χέρι και έχει κάταγμα στη μύτη, ενώ ο 33χρονος τραυματίστηκε στο φρύδι και στο κεφάλι.

«Αν δεν υπήρχε ο φίλος μας να του δέσει τα τραύματα, δεν θα ζούσε σήμερα», δήλωσε στο newsit.gr ο ένας εκ των εθελοντών για τον αρχηγό της αποστολής, ο οποίος με την ανάρτησή του έστειλε το εξής μήνυμα: «με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης».

Στο μεταξύ, μιλώντας την Κυριακή στο MEGA (26.05.24­) ο αρχηγός της αποστολής περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές στην Πάρνηθα.

«Χωρίς λόγο και αφορμή στο πλαίσιο μίας μαγκιάς; ενός στοιχήματος; δεν γνωρίζω, έπεσαν θύματα οι φίλοι μου, με έναν τρόπο που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας», είπε o Βασίλης Σφακιανόπουλος.

«Ξεκίνησαν να τους πειράζουν, να τους βρίζουν, να τους λένε να φύγουν. Οι φίλοι μου τους έβλεπαν για πρώτη φορά. Έφυγαν, αφού τους μίλησαν οι φίλοι μου και τους παρακάλεσαν να τους αφήσουν ήσυχους, και μετά από 5 λεπτά επέστρεψαν με μαχαίρια και επιτέθηκαν στους φίλους μου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι σοκαριστικές περιγραφές του 33χρονου στο newsit.gr

Ο 33χρονος εθελοντής, μιλώντας στο newsit.gr για την επίθεση την Πάρνηθα, σημείωσε πως «εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε ένα φίλο μας που ήθελε να ξεκινήσει με τα πόδια από τα Δερβενοχώρια και να φτάσει στην Ανάβυσσο καθαρίζοντας».

«Πήγαμε ως εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια εγώ και το παιδί που μαχαίρωσαν. Το βράδυ θα διανυκτερεύαμε εκεί σ’ένα ερειπωμένο κτίριο για να ξανασυνεχίσουμε την άλλη μέρα το πρωί. Ο άλλος φίλος μας μαζί με την κοπέλα του κοιμήθηκαν λίγο πιο μακριά σ’ένα εκκλησάκι» τόνισε.

«Γύρω στη μία και είκοσι το βράδυ ακούσαμε φωνές και επειδή τους ακούσαμε λίγο περίεργους κάναμε ησυχία για να μην μας καταλάβουν ότι είμαστε εκεί. Στη συνέχεια αυτοί είδαν το αυτοκίνητο και άναψαν φακούς μας είδαν και άρχισαν να είναι εριστικοί προσπαθώντας μέσα από ερωτήσεις να βρούνε αν μας χώριζε κάτι για να τσακωθούμε και τότε τους εξηγήσαμε την εθελοντική μας δράση» αποκάλυψε, εξηγώντας πως οι νεαροί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τσακωθούν μαζί τους.

«Μας ρωτούσαν από που είμαστε και μας είπαν ότι αυτοί είναι από το Μενίδι και μετά φύγανε φιλικά». Ωστόσο, όπως είπε μετά ξεκίνησε ο απόλυτος εφιάλτης: «Μετά από δέκα λεπτά ξαναγυρνάνε, παρκάρουν πίσω από το κτίριο, βγαίνουν έξω και ένας από αυτούς λέει χαρακτηριστικά “κάναμε come back”».

«Άρχισαν να μας χτυπάνε, να μας κλωτσάνε, ενώ εμείς βρισκόμασταν κάτω στα στρώματα μας. Εγώ κατάφερα και ξέφυγα και πήγα να φωνάξω βοήθεια το άλλο το παιδί, που ήταν στο εκκλησάκι και τότε φύγανε αυτά τα 8 άτομα που μας επιτέθηκαν».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως ο φίλος του ζει χάρη στην ψυχραιμία του τρίτου εθελοντή: «Ο φίλος μου είχε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και μία στο χέρι, ενώ του σπάσανε τη μύτη και αιμορραγούσε πάρα πολύ. Αν δεν υπήρχε ο άλλος μας ο φίλος να τον δέσει τα τραύματα δεν θα ζούσε σήμερα».

Πηγή:newsit.gr