Σαμαράς κατά κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις: «Γιατί ο Μαρινάκης συνδέει την υπόθεση με τη ΝΔ και τις εκλογές του 2023;»

Με νέες αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Με νέες αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για την προσφυγή του πρώην πρωθυπουργού στον Άρειο Πάγο σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Ειδικότερα, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διερωτώνται γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, συνδέει την υπόθεση της παρακολούθησης του Αντώνη Σαμαρά με τη Νέα Δημοκρατία και τις εκλογές του 2023.
“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Μαρινάκης, σχολιάζοντας τη σημερινή αίτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά στον Άρειο Πάγο, δήλωσε μεταξύ άλλων, επί λέξει, το εξής: “το 2023 αν θυμάμαι καλά, ο κύριος Σαμαράς ήταν και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία”», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θέτουν ευθέως το ερώτημα αν υπάρχει σύνδεση της υπόθεσης με τη ΝΔ ή με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Αν θυμόμαστε καλά, η ΝΔ το 2023 είχε πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει κάποια σχέση η Νέα Δημοκρατία με την υπόθεση; Έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μήπως; Γιατί λοιπόν ο κ. Μαρινάκης συσχετίζει την παρακολούθηση του κ. Σαμαρά με τη Νέα Δημοκρατία και τις εκλογές του 2023;», καταλήγουν στη δήλωσή τους.
Η παρέμβαση αυτή συνιστά μια ολομέτωπη πολιτική επίθεση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς δεν περιορίζεται σε μια θεσμική αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά μεταφέρει ευθέως το βάρος της συζήτησης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τη διατύπωση των ερωτημάτων προς τον Παύλο Μαρινάκη, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού επιχειρεί να αναδείξει ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο μια δικαστική διεκδίκηση, αλλά και ένα μείζον πολιτικό ζήτημα εμπιστοσύνης, διαφάνειας και εσωκομματικών ισορροπιών. Η αιχμή για τις εκλογές του 2023 και την προεδρία Μητσοτάκη στη ΝΔ δείχνει πως ο Σαμαράς επιλέγει πλέον να ανεβάσει τους τόνους, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για πολιτικές ευθύνες και ανοίγοντας νέο μέτωπο με το Μέγαρο Μαξίμου.







Σχόλια Facebook