Συναντήσεις της ‘Joint Justice Initiative’ στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας για αναγνώριση Γενοκτονιών του 1915

Αντιπροσωπεία της Joint Justice Initiative (JJI) – η οποία συγκροτείται από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας (Armenian National Committee of Australia – ANC-AU), το Ασσυριακό Εθνικό Συμβούλιο Αυστραλίας (Assyrian National Council – Australia – ANCA) και το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο (Australian Hellenic Council – AHC) – πραγματοποίησε στις 11 Αυγούστου επίσκεψη στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με στόχο την προώθηση της επίσημης αναγνώρισης από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση των Γενοκτονιών Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων του 1915.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι της JJI πραγματοποίησαν συναντήσεις με τα γραφεία έξι Γερουσιαστών, ενημερώνοντάς τους για την ιστορική διάσταση και τεκμηρίωση των Γενοκτονιών, καθώς και για τη σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική συμβολή της Αυστραλίας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης της περιόδου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής υποστήριξης για την ομοσπονδιακή αναγνώριση, καθώς και στην προσέλκυση νέων υπογραφών στη «Συμφωνία Κοινής Πρωτοβουλίας για τη Δικαιοσύνη» (Joint Justice Initiative Accord), η οποία συγκεντρώνει μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου που έχουν δηλώσει δημόσια τη στήριξή τους στην αναγνώριση των τριών Γενοκτονιών.

Ο Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων της ANC-AU, Sebastian Majarian, υπογράμμισε ότι η αναγνώριση δεν αφορά μόνο την ιστορική δικαίωση των τριών κοινοτήτων και τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων, αλλά και την αναγνώριση μιας σημαντικής πτυχής της ίδιας της αυστραλιανής ιστορίας και της ανθρωπιστικής προσφοράς Αυστραλών που στάθηκαν στο πλευρό των θυμάτων.

Από το GREEK HERALD








Σχόλια Facebook