14 μετάλλια για την Ελλάδα στους 54ους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας

Με θρίαμβο των Ελλήνων ιστιοπλόων ολοκληρώθηκαν στον Βόλο οι 54οι Βαλκανικοί Αγώνες ιστιοπλοΐας που σημείωσαν μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.
Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας κέρδισαν όλα τα μετάλλια στις τρεις κατηγορίες που έγιναν, με εξαίρεση δύο στα Οπτιμιστ και σε έναν ακόμη σημαντικό διεθνή αγώνα έδειξαν το πολύ υψηλό επίπεδο που βρίσκεται η ελληνική ιστιοπλοΐα.
Ο διοργανωτής Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες με τη στήριξη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας πήρε άριστα για την οργάνωση του αγώνα που επέστρεψε στην πανέμορφη πόλη της Μαγνησίας μετά από 38 χρόνια και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Τον παρακολούθησαν, άλλωστε, πολλοί φίλοι του αθλήματος μέσω της ζωντανής μετάδοσης στο κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube.
Συνολικά αγωνίστηκαν 159 σκάφη στις κατηγορίες Οπτιμιστ, ΙLCA 4 και ΙLCA 6 από 8 χώρες και συγκεκριμένα τις Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο και προσκεκλημένη χώρα τη Μολδαβία.
Τα τελικά αποτελέσματα ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
ΟΠΤΙΜΙΣΤ (94 σκάφη, 6 ιστιοδρομίες)
Αγόρια
1. Γεώργιος Καρνάβας Ελλάδα
2. Emir Tombuloglu Τουρκία
3. Eren Kaan Erendemir Tουρκία
Κορίτσια
1. Elif Terec Τουρκία
2. Ada Vera Tufekciler Τουρκία
3. Μαρκέλα Κονιτοπούλου Ελλάδα
ILCA 6 (24 σκάφη, 6 ιστιοδρομίες)
Men
1. Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε -Ελλάδα
2. Αναστάσιος Εμμανουήλ Βόμβυλας-Ελλάδα
3. Γιώργος Κυπραίος- Ελλάδα
Women
1. Ευαγγελία Καραγιώργου Ελλάδα
2. Κορίνα Βαρσάκη- Ελλάδα
3. Μαρία Παπαδάκη- Ελλάδα
ILCA 4 (41 σκάφη, 6 ιστιοδρομίες)
Αγόρια
1. Μιχαήλ Ακάλεστος -Ελλάδα
2. Ευάγγελος Αντωνόπουλος -Ελλάδα
3. Γιώργος Μπουγιούρης- Ελλάδα
Κορίτσια
1. Νεφέλη Σαμαρά -Ελλάδα
2. Δέσποινα Θεοδωρακοπούλου -Ελλάδα
3. Ελένη Τριάντου- Ελλάδα
Οι επόμενοι Βαλκανικοί Αγώνες θα διεξαχθούν στη λίμνη Οχρίδα στη Β. Μακεδονία, ενώ στις χώρες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα είναι πλέον και Μολδαβία που στον Βόλο αγωνίστηκε ως προσκεκλημένη χώρα.








Σχόλια Facebook