Basketgate: Εντολή Βουρλιώτη για έλεγχο περιουσιακών στοιχείων και πόθεν έσχες των «6» – «Ανοίγει» έρευνα και για το ποδόσφαιρο

INTIME SPORTS / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS STELIOS
Εκτεταμένη έρευνα διενεργεί η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση του Basketgate, αλλά και για άλλους παράγοντες του μπάσκετ, τα ονόματα των οποίων δεν περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, με εντολή του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, θα ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία τους, καθώς και τα πόθεν έσχες τους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει ελεγχθεί συστηματικά εδώ και χρόνια.
Προφυλακιστέος ο Παπαπέτρου: «Ήμουν δασάρχης, οι 820.000 ήταν από τη δουλειά μου»
Υπενθυμίζεται ότι χθες (23/10) ομόφωνα προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου, ένας από τους έξι κατηγορουμένους στην πολύκροτη υπόθεση.
Η διαδικασία της απολογίας του διήρκεσε αρκετές ώρες και στο επίκεντρο βρέθηκε μεταξύ άλλων το υπέρογκο ποσό των 820.000 ευρώ που εντοπίστηκε στο σπίτι του.
Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την επαγγελματική του δραστηριότητα, ως δασάρχης, αρνούμενος τις καταγγελίες σε βάρος του.
Αύριο η απολογία Λιόλιου
Στο μεταξύ, αύριο, Κυριακή αναμένεται να απολογηθούν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, και ο επιχειρηματίας και πρώην αθλητής Γιώργος Μαυραγάνης.
Ο πρώτος κύκλος των απολογιών των έξι συλληφθέντων αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα, με τις απολογίες της διαιτήτριας Βάσως Τσαρούχα, του πρώην διαιτητή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Τάσου Πηλοΐδη, καθώς και του πρώην διαιτητή και ειδικού συμβούλου διαιτησίας Ηλία Κορομηλά.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος βρίσκεται στο επίκεντρο της πολύκροτης υπόθεσης, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες που σχετίζονται με την αλλοίωση αποτελεσμάτων και τον παράνομο στοιχηματισμό.
Η έρευνα αφορά την περίοδο 2016-2026, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, εξετάζονται περίπου 49 περιπτώσεις αγώνων διαφορετικών κατηγοριών.
Σημαντικό μέρος του αποδεικτικού υλικού φέρεται να προέρχεται από εν ενεργεία διαιτητή, ο οποίος συνεργάστηκε με τις Αρχές και προσκόμισε ψηφιακά στοιχεία.
Οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, κάνουν λόγο για καταγγελίες σχετικά με τον έλεγχο των ορισμών διαιτησίας και παρεμβάσεις σε αγώνες, ακόμη και σε σχολικές διοργανώσεις και αναμετρήσεις εθνικών κατηγοριών.
«Από Τρίτη θα τοποθετηθώ», λέει ο Βρούτσης
Την ίδια ώρα, «να κλείσουμε τις πληγές και να εξυγιάνουμε το χώρο» είναι το μήνυμα που έστειλε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης για την επόμενη μέρα της αποκάλυψης του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες στο μπάσκετ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου (24/10), ο ίδιος επεσήμανε ότι την προσεχή Τρίτη και αφότου θα έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση, θα τοποθετηθεί.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, «δεν μπορώ να επιβάλω, μπορώ να υποδείξω».
«Επειδή όλο αυτό έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη στον χώρο του αθλητισμού, από την Τρίτη και μετά θα τοποθετηθώ… δεν μπορώ να επιβάλω, μπορώ να υποδείξω», σημείωσε.
Τόνισε δε ότι καταγγελίες «υπάρχουν συνολικά κάθε μέρα… εξετάζονται από το υπουργείου Αθλητισμού».
Πηγή: cnn.gr








Σχόλια Facebook