Η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» σε Νηπιαγωγείο

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του ποντιακού πολιτισμού η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων», αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση του 11ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων και επισκέφτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2015 το νηπιαγωγείο για να συμβάλει στις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητές του.

Dhmotiko Pontioi

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Νόπη Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Τοπαλίδου και Κική Παυλίδου, αφού πρώτα προσδιόρισαν στους μικρούς Τρικαλινούς μαθητές τη γεωγραφική θέση του Πόντου, παρουσίασαν ποντιακά έθιμα του δωδεκαημέρου και τους αφηγήθηκαν Ποντιακά παραμύθια στην ποντιακή διάλεκτο. Στη συνέχεια παρουσίασαν την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά και χορέψαν όλοι μαζί τον Ομάλ χορό.

Τα μικρά παιδιά εντυπωσιάστηκαν και ανταποκρίθηκαν δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και ανταπέδωσαν τραγουδώντας με τη σειρά τους τα τοπικά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά «ωτία», τα οποία είχαν ετοιμάσει γυναίκες του συλλόγου, ανταλλαγή ημερολογίων και ευχών για το νέο έτος.