Έκαψαν την Τούμπα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός – Μολότοφ και τραυματίες έξω από το γήπεδο

-Ο ημιτελικός αγώνας του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό δεν έληξε ποτέ…  Διεκόπη λόγω σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του Δικέφαλου μετά την αποβολή του Μακ, στον οποίο δεν έδωσε πέναλτι ο Παππάς σε ανατροπή του από τον Καπίνο.
Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίχθηκαν μεταξύ οπαδών και ΜΑΤ τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Φωτιά προκλήθηκε στη Θύρα 4 από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Οπαδοί προσήχθησαν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τραυματίες. “Βόμβες” από τον Ιβάν Σαββίδη που απείλησε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στη ρεβάνς. Επεισόδιο στη συνέντευξη Τύπου του Σίλβα

Η Τούμπα… ήταν στον αέρα πριν από την έναρξη του ματς. Είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης επεισόδια. Με την έναρξη της αναμέτρησης το γήπεδο σειόταν από την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Συνθήκες που δεν επέτρεπαν σε κάποιον να βαρεθεί και τις ενίσχυσαν σημαντικά και οι δύο ομάδες με την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο… Τα χειρότερα έγιναν στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου όταν και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Δικέφαλο για το Κύπελλο διεκόπη οριστικά και άρχισε ο πόλεμος οπαδών και ΜΑΤ στην Τούμπα.

αρχείο λήψης (59)

Απέμενε ένα λεπτό για να δείξει το ρολόι του γηπέδου 90′ και το σκορ ήταν 1-2 (9′ Μακ-27’Καμπιάσο, 57′ Φουστέρ) υπέρ του Ολυμπιακού… Τότε, ο Μακ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Ανδρέα Παππά, καθώς διαμαρτυρήθηκε για την ανατροπή που του έκανε ο Καπίνο με το αριστερό του πόδι. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε με έντονο τρόπο πέναλτι και μερίδα των οπαδών του έκανε ντου στο γήπεδο με συνέπεια να διακοπεί το παιχνίδι.

Ο διαιτητής, ο οποίος ήταν αυτός που δεν επέτρεψε την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τα σοβαρά επεισόδια στη Λεωφόρο, έπειτα από σύσκεψη αποφάσισε να παιχτούν τα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν.

Οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν οι διαιτητές. Μόλις τους είδαν οι οπαδοί ξαναμπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τότε άρχισαν ακόμη πιο σοβαρά επεισόδια.

Εγιναν μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους οπαδούς που προκάλεσαν σοβαρές φθορές στο γήπεδο, ενώ έβαλαν και φωτιά στη Θύρα 4!

αρχείο λήψης (60)
Η πρώτη διακοπή έγινε στις 9.26 μ.μ. και στην ουσία διατηρήθηκε, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έγιναν ανεξέλεγκτοι όταν αποφασίστηκε να συνεχιστεί το ματς. Εγιναν αρκετές προσαγωγές και οι προσαχθέντες κρατήθηκαν μπροστά από τα αποδυτήρια. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το γήπεδο και υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Ο Ιβάν Σαββίδης αφού συνομίλησε με την αστυνομία, έπειτα ανέβηκε στη σουίτα του κι ύστερα προχώρησε σε δηλώσεις “βόμβες” μπροστά στην κάμερα του ΟΤΕ.

Δείτε τι είπε, μεταξύ άλλων: Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα μπρος και όλα αυτά προκαλούν όσα απαράδεκτα είδαμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο. Στη Ν. Υόρκη είπα μια φράση που δεν καταλάβατε καλά. Σήμερα δίνει το “παρών” το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο και αυτό της Ελλάδας.
Δεν μπορούν τέτοιοι διαιτητές να παίζουν στα παιχνίδια. Εγώ απαιτώ να απομακρυνθούν όλοι οι διαιτητές. Να παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης, τώρα.

Στέλνω τα χαιρετίσματά μου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ο κ. Μαρινάκης είναι στο Λονδίνο. Είτε θα τα σταματήσει αυτά, είτε να φύγει! Ζητάμε την επανάληψη του αγώνα με διεθνή διαιτητή.
Αλλιώς εμείς δεν παίζουμε στον επαναληπτικό. Ασχέτως τιμωρίας που μπορεί να προκύψει, εμείς δεν αλλάζουμε απόφαση. Ζητώ από τους διαιτητές να μην παίζουν με την φωτιά. Σας προειδοποιώ.

Οι ενέργειές τους προκαλούν ποινικά αδικήματα στον αγωνιστικό χώρο. Και οικονομικές ζημιές. Δεν ξέρω τι ζημιά προκάλεσαν οι οπαδοί που προκλήθηκαν από τον διαιτητή. Πόσο μπορούμε να υπομένουμε αυτά τα πράγματα;  Τι κάνει η πολιτεία;  Πώς γίνεται σε αυτό το γήπεδο με 30.000 κόσμο ο διαιτητής να κάνει ό,τι γουστάρει.

Αυτοί οι διαιτητές δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάολο. Έβλεπα όλα αυτά και για πρώτη φορά άρχισαν να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.  Εγώ άρχισα να ντρέπομαι που συνδέω τον εαυτό μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μας ακούσει η Αθήνα. Δεν είναι μόνο Αθήνα όλη η Ελλάδα. Δεν πρέπει να παίζεται ποδόσφαιρο μόνο η Αθήνα.  Τα… αποφάγια της Αθήνας τα πετάνε στους υπόλοιπους.

αρχείο λήψης (61)αρχείο λήψης (61)

Πάρτε απόφαση για όλα τα ντέρμπι. Να συμμετέχουν διεθνείς διαιτητές και αναλαμβάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα έξοδα γι’ αυτό, αν δεν μπορούν να καλυφθούν από την ΕΠΟ. Δεν δικαιολογώ τους οπαδούς, αλλά είμαστε άντρες και κάτι πρέπει να μας θίγει. Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των διαιτητών που προωθούν τη βία. Ο ΠΑΟΚ ακόμη κι αν μείνει μόνος σε αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσει…

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να είναι μόνο από τη Θεσσαλονίκη. Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους που η διάθεσή τους έχει χαλάσει. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ακόμα και αν μας βγάλουν από το πρωτάθλημα.”

Η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη ήταν ότι “δεν ασχολείται με το παραλήρημα του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ”.

Επεισόδιο στη συνέντευξη Τύπου του Σίλβα

Στο μεταξύ, προκλήθηκε ένταση και στη συνέντευξη Τύπου του Μάρκο Σίλβα.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο Σίλβα ξεκαθάρισε πως θα μιλήσει μόνο για το ποδόσφαιρο, χωρίς να σχολιάσει όλα τα ευτράπελα που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη των ανθρώπων του Τύπου και τότε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού διαπληκτίστηκε με τους δημοσιογράφους.

Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον προπονητή του Ολυμπιακού για το εάν κατάλαβε γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χειροκροτούσαν τον ρέφερι Παππά, τότε υπηρξε ξανά ένταση. Δημοσιογράφοι και άνθρωποι του Ολυμπιακού λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Τελικά ο Μάρκο Σίλβα φανερά εκνευρισμένος αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Ο αγώνας: Τι έγινε ως το… μοιραίο ’89

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Από την αρχή φάνηκε η διάθεση του “Δικέφαλου” για ένα γρήγορο γκολ και η… φλεγόμενη Τούμπα τον έσπρωχνε σε αυτό.
Μόλις στο 9′ έγινε το 1-0, όταν ο Μακ πλάσαρε τον εξερχόμενο Καπίνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα…Στα επόμενα 15 λεπτά και οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε πολλά λάθη…

Στο 27′ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε από στημένη φάση. Το φάουλ κέρδισε ο Φορτούνης ύστερα από ανατροπή του από τον Χατζηϊσαΐα, φάση στην οποία οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν πέναλτι, καθώς είχε ξεκινήσει μέσα από την περιοχή, αλλά ολοκληρώθηκε έξω από αυτή.

Το φάουλ εκτέλεσε ο Φορτούνης, “έπιασε” την κεφαλιά ο Καμπιάσο και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη για το 1-1. Μετά την ισοφάριση και ως το ημίχρονο περίσσεψαν τα νεύρα και από τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη συγκέντρωση σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ…
Αυτό κόστισε στους γηπεδούχους , καθώς στο 57ο λεπτό ο Φουστέρ εκμεταλλεύθηκε το γύρισμα του Σεμπά από αριστερά και με σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-2 και την ανατροπή…

Λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Παππάς διέκοψε για το παιχνίδι για λίγα λεπτά, καθώς ο Μάρκο Σίλβα δέχθηκε ένα πλαστικό ποτήρι με νερό στην πλάτη.

Το ματς άρχισε και πάλι και ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει παιχνίδι, όχι ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά στο 81′ είχε σημαντική ευκαιρία με τον Καμπιάσο που δεν σημάδεψε σωστά…

Κι έπειτα έγινε η στιγμή του αγώνα. Στο 86′ ο Τζαβέλλας έβγαλε τον Μακ, που ανετράπη από τον Καπίνο, ο οποίος είχε πηδήξει στον αέρα και καθώς προσγειωνόταν τον βρήκε με το αριστερό του πόδι.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αργότερα σχολίασε έτσι στο Facebook την εν λόγω φάση…

Ο Παππάς αφού συμβουλεύτηκε και τον επόπτη έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και τότε άρχισε ο χαμός…

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Μυστακίδης (81′ Αθανασιάδης), Λέοβατς, Χαρίσης (62′ Κάτσε), Άντονις (73′ Κίτσιου), Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Βούρος, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης (88′ Ντομίνγκες), Φουστέρ (75′ Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγε.