«Το βερεσέ πέθανε» για τους ιταλούς βουλευτές στην καφετέρια της Βουλής

Ρώμη
Το μπαρ στο ιταλικό Κοινοβούλιο λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο υπό νέα διεύθυνση, η οποία όμως και πρόσεξε κάτι εξοργιστικό: Τα έσοδα ήταν περίπου 30% κάτω από την κατανάλωση. Καθώς πιστεύει πως αιτία ήταν ότι πολλοί βουλευτές πρώτα σερβίρονταν και αργότερα -αν το θυμούνταν- πλήρωναν, η νέα διεύθυνση έκανε αυστηρότερη την πρακτική και τώρα, ακόμη και για υπουργούς, πρώτα θέλει να δει το πορτοφόλι…

Το μπαρ έχει πλέον επιβάλει την πρακτική πρώτα να δείχνουν την απόδειξη οι βουλευτές και μετά να σερβίρονται, ακόμη και για έναν εσπρέσο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει, ίσως υπερβολικά είναι η αλήθεια, το ενδιαφέρον των σοβαρών ιταλικών εφημερίδων καθώς θεωρείται ενδεικτική του τι συμβαίνει γύρω από το Μοντετσιτόριο.

Η Corriere della Sera αναφέρει πως το έργο των μπουφετζήδων θα ενισχύουν «ελεγκτές αποδείξεων», που καλούνται να είναι «διακριτικοί αλλά άτεγκτοι».

H Repubblica από την πλευρά της μεταφέρει διαλόγους υπουργών και βουλευτών από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, κατά τους οποίους κυβερνητικά στελέχη εξανίστανται με την νέα πρακτική λέγοντας πως «πρώτα σερβίρομαι, μετά πληρώνω, όπως σε όλα τα μπαρ του κόσμου».

Newsroom ΔΟΛ