ΝΔ: Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δηλώνει η ΝΔ για την δήλωση Παπαχριστόπουλου ότι η κυβέρνηση έβγαλε «στη φόρα» την υποκλοπή Τόμσεν – Βελκουλέσκου, δήλωση την οποία ανακάλεσε αργότερα.

«Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ομολογεί ότι η κυβέρνηση “έβγαλε το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου” και μάλιστα επικροτεί την ενέργεια. Δηλαδή, ομολογεί και επικροτεί υποκλοπές. Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Κυβέρνηση τις μεγάλες της ευθύνες. “Γκρίζα” οδός διαφυγής δεν υπάρχει» επισημαίνει το κόμμα.

«Με την κυνική ομολογία Παπαχριστόπουλου αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση έκανε Ελλάδα να μοιάζει με κράτος απατεώνων και υποκλοπέων» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επιβεβαίωσε ο Τσίπρας τις χειρότερες υποψίες μας…. Έδωσαν στους δανειστές τα καλύτερα όπλα κι οι ίδιοι πάνε στο Eurogroup με μηδενική αξιοπιστία. Ντροπή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι δηλώσεις του κ. Παπαχριστόπουλου αναδεικνύουν  ένα πολιτικό και ηθικό θέμα για την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Η Κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα όπως άλλωστε και η ΚΟ των ΑΝΕΛ» σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Mε αφορμή την παραδοχή Παπαχριστόπουλου για την υποκλοπή συνομιλιών του ΔΝΤ, στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό: Με περισσή αφέλεια ή κυνισμό παραδέχονται πως έκαναν υποκλοπή. Και συνομιλίες έκλεψαν και την ψήφο του λαού. Ντροπή» σχολίασε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Ο Παπαχριστόπουλος όπως ο Βαρουφάκης αποκάλυψε τα αποτυχημένα σχέδια της κυβέρνησης. Δραχμή πέρυσι, υποκλοπές φέτος. Ο λογαριασμός πάντα στον ελληνικό λαό. Λογαριασμός Βαρουφάκη: €9,5 δισεκ. μέτρα αντί €1,5δισεκ. = €8 δισεκ. Λογαριασμός υποκλοπών (αποκάλυψη Παπαχριστόπουλου): €3,6 δισεκ.» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Για “κυνική ομολογία” του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Σε αναδίπλωση προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος για τη δήλωση του νωρίτερα στη Βουλή ότι “η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου” που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έκανε λόγο για “παρερμηνεία”, ωστόσο σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δηλώνει ευθέως ότι η κυβέρνηση υπέκλεψε την επίμαχη συνομιλία.

Ειδικότερα, μιλώντας στο περιστύλιο της εθνικής αντιπροσωπείας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι τον παρερμήνευσαν «όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας” και ότι αυτό που είπε είναι ότι “καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα Τόμσεν – Βελκουλέσκου και έστειλε σκληρή επιστολή στη Λαγκάρντ, γιατί έτσι έπρεπε να καεί το θέμα”.

Όπως είπε ο βουλευτής “πουθενά από την ομιλία μου δεν βγαίνει πως είπα ότι η κυβέρνηση έκανε την υποκλοπή. Απεναντίας έχω τρία ηχητικά ντοκουμέντα μέσα από το κοινοβούλιο και τις επιτροπές που λέω ότι είναι κατάντια της αντιπολίτευσης να αποδίδει την υποκλοπή στην ελληνική κυβέρνηση, και μάλιστα είχα χρησιμοποιήσει με πολλή αγάπη τη λέξη ‘ο φουκαράς ο Ρουμπάτης (σ.σ επικεφαλής της ΕΥΠ) θα είχε γίνει ήρωας αν μπορούσε να κάνει αυτή την υποκλοπή που προφανώς έκανε το Wikileaks’’’.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε πει νωρίτερα στη Βουλή ότι “η κυβέρνηση παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;». Τι άλλο μπορούσε να κάνει όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου;”.

Πηγή: skai.gr