Δεν ήταν συντρίμμια του αεροπλάνου όσα βρέθηκαν

Αθήνα.- «Με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθ.Μπίνης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».

αρχείο λήψης

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν και το πρωί με εναέρια μέσα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές.
«Θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά που θα διαλευκάνουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους » είπε ο Αθανάσιος Μπίνης.

Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν νωρίτερα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης 804 το οποίο συνετρίβη χθες στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αυτό.
Οι ελληνικές αρχές είχαν ανακαλύψει σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό να επιπλέουν στη Μεσόγειο, αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες και προσωπικό.
“Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται”, είπε ο Αντέλ στο κανάλι.

“Άρωμα” τρομοκρατίας πίσω από την “εξαφάνιση της πτήσης

Οι υπηρεσίες Γαλλίας, Αιγύπτου, ΗΠΑ, Ρωσίας ως και του Ισραήλ φαίνεται ότι έχουν αρχίσει έρευνες σε όλα τα επίπεδα και ανταλλάσουν πληροφορίες για το τι μπορεί να έχει συμβεί.
Ξεσκονίζουν όλα τα τελευταία δρομολόγια και ειδικά εκείνα σε Ερυθραία και Αλγερία που έκανε το τελευταίο 24ωρο το μοιραίο αεροπλάνο, αλλά και το προσωπικό στο αεροδρόμιο του Παρισού.
Υποπτεύονται είτε τοποθέτηση βόμβας, είτε ανθρώπους που βοήθησαν τρομοκράτες να εισέλθουν στο αεροπλάνο για να κάνουν αεροπειρατεία.

Στο Associated Press κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος τόνισε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είχε τοποθετηθεί βόμβα μέσα στο αεροπλάνο, ενώ χαρακτήρισε «σχεδόν απίθανο» το ενδεχόμενο να υπήρξε μηχανική βλάβη στο Airbus.

Τρομοκρατική επίθεση «βλέπουν» επίσης οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ και οι οι γαλλικές αρχές υποστηρίζουν ότι πιθανότατα μπήκε κάποια βόμβα μέσα στο αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Σαρκ Ντε Γκολ ή κάποιος βομβιστής ανατινάχθηκε.

Αλλά και η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor εκτίμησε πως το αεροσκάφος είναι πιθανό να επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος.