«Περίεργα» φαινόμενα σε τάφο ομογενή μεγιστάνα στο Glenelg North

Μελβούρνη.- Σκηνές αστυνομικού θρίλερ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οικία του Γιώργου Πολίτη, κληρονόμου του αείμνηστου ομογενή μεγιστάνα, Κώστα Πολίτη, όταν έξω από την οικία του πρώτου στο παραθαλάσσιο προάστιο Glenelg North, βρέθηκε ένα μπολ μέσα στο οποίο υπήρχε το συκώτι ενός ζώου, διακοσμημένο με κόκκινη κορδέλα και ένα κεράκι γενεθλίων.

Το ύποπτο πακέτο συνοδευόταν από ιδιόχειρο σημείωμα, πιθανόν απευθυνόμενο στον κ. Γιώργο Πολίτη, ο οποίος την Δευτέρα γιόρτασε τα γενέθλιά του.

Αμέσως μετά, το Κοιμητήριο της περιοχής, Centennial Park, όπου βρίσκεται το μνήμα του Κώστα Πολίτη, έλαβε ενημέρωση από την αστυνομία ότι επρόκειτο να γίνει άμεση εκταφή. Δίπλα στο μνήμα του Κώστα Πολίτη, βρέθηκε μέσα σε κλουβί το πτώμα μιας γάτας, τυλιγμένο με μια πετσέτα που είχε «ταφεί» εκεί.

politis

Με σοβαρές υπόνοιες ότι πρόκειται για ενδοικογενειακή διαμάχη, οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται σε άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Πολίτη, ο οποίος απεβίωσε το 2001 σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας στον γιο του Γιώργο, τη διαχείριση του οικονομικού του κολοσσού.

Ο επί πολλά χρόνια δικηγόρος του Ομίλου Πολίτη, κ. Δημήτρης Γεωργιάδης, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, ότι όντως πρόκειται για οικογενειακό ζήτημα και ότι η εταιρεία του κ. Πολίτη είναι ενοχλημένη από τα δύο αυτά περιστατικά, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς το θέμα ερευνάται ακόμα από την αστυνομία.

Οι κάμερες υψίστης ασφαλείας έξω από το σπίτι του κ. Πολίτη αναμένεται να εξεταστούν από την αστυνομία, με την ελπίδα ότι έχουν καταγράψει το συμβάν και να ρίξουν φώς στην παράξενη αυτή υπόθεση.

Η γενική διευθύντρια του Κοιμητηρίου, Janet Miller, δήλωσε ότι η διεύθυνση του Centennial Park, ειδοποιήθηκε από την αστυνομία το πρωί της Τρίτης και προχώρησε άμεσα στην εκταφή.

«Οι εργάτες στη συγκεκριμένη πτέρυγα δεν παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις τις προηγούμενες μέρες και δεν έχει προκληθεί αλλοίωση στο πτώμα του θανόντα», επιβεβαίωσε η ίδια.

Ο Κώστας Πολίτης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1919, στο Port Pirie και απεβίωσε στις 22 Σεπτεμβρίου 2001. Ήταν παντρεμένος 56 χρόνια με την Florence και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Όσοι πάνε στην Αδελαΐδα θα δουν πολλά κτίρια που φέρουν το όνομα «Polites». Τα κτίρια αυτά ανήκαν στον Έλληνα μεγιστάνα και τώρα στους κληρονόμους του.

Πηγή:Neoskosmos.com