Τσίπρας για Ορλάντο: Σθεναρά κατά της ομοφοβίας και του μίσους

θήνα
Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα στο Ορλάντο, δηλώνοντας συγκλονισμένος. Σημειώνει: «βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι στον ρατσισμό, την ομοφοβία και το μίσος».
«Αγωνιζόμαστε για αποδοχή της διαφορετικότητας, ισονομία και πρόοδο» προσθέτει.

Συγκεκριμένα, στις δύο διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τα γεγονότα στο #Ορλάντο των ΗΠΑ. Βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι στο ρατσισμό, την ομοφοβία και το μίσος».

«Aγωνιζόμαστε για αποδοχή της διαφορετικότητας, ισονομία και πρόοδο. Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους συγγενείς των θυμάτων».

Οι ΑΝΕΛ για την επίθεση

«Προκαλεί παγκόσμιο σοκ η αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε νυκτερινό κέντρο στο Ορλάντο με θύματα δεκάδες ανυποψίαστους και αθώους Αμερικανούς πολίτες. Η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι δικαιολογημένα συγκλονισμένη από αυτή τη μαζική και εν ψυχρώ δολοφονία” δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και τη βαθύτατη θλίψη μας γι’ αυτή την τρομοκρατική ενέργεια. Η Ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό που πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία. Ο φανατισμός, το μίσος και οι κάθε είδους προκαταλήψεις δεν γίνεται να καταστήσουν όμηρο τις πολιτισμένες κοινωνίες που βασίζονται στα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και του Διαφωτισμού» καταλήγει στην δήλωσή της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.