Επιτυχές το Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 72ου Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ, που διεξήχθη το τριήμερο 17-18-19 Ιουνίου στο στο Hyatt Regency Greenville της Νότιας Καρολίνας (South Carolina).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου κατατέθηκε η πρόταση το επόμενο 73ο Συνέδριο της Ένωσης να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Σχετική απόφαση δεν ελήφθη ενώ η πρόταση θα συζητηθεί στα αρμόδια όργανα.

IMG950087

Μπροστά, καθήμενοι, από αριστερα: Δημ. Φαλής, Βασ. Γαλής, Κωστ. Μπάρλας, Δημ. Τζιαβέλης,  Ανδρέας Κατσιγιάννης, Νέστορας Τσόλκας, Νίκος Αποστολόπουλος, Νίκος Δημόπουλος, Δημ. Κουρκουβής. Πίσω, όρθιοι από αριστερά: Γεώργιος Νταής, Βασίλειος Νεοφώτιστος, Χαρ. Καβαλάρης, Κώστας Παπασπύρου, Νίκος Γεωργίου, Πολ Χαμπερής, Κώστας Καζάκος, Βασ. Κεντέρης, Δημ. Γεωργίου, Ελένη Παλιούρα, Δημ. Παλιούρας, Αθ. Πάππας, η πρόεδρος Ελευθερία Νικοπούλου, η Γραμματέας του Συνεδρίου Μαριέν Κοντογιάννη, πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Απόστολος Ντάλας, Γ. Καραδήμας,  πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημ. Τσόλκας, Παναγιώτης Στίλ, Ελευθέριος Περούλας, Σταύρος Τρατέλης, Γιώργος Χατζηκωστόπουλος, Πήτερ Σπύρου, Χρήστος Κάππας, Μπάμπης Τσιαμπάσης, Αθανάσιος Νικόπουλος.

Την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο χορός της Νεολαίας που προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 250 νέων Ευρυτάνων της Αμερικής,  γεγονός που θεωρήθηκε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον της παροικίας.

Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των Ευρυτάνων στο δείπνο του Σαββάτου. Περισσότερα από 550 άτομα απόλαυσαν το φαγητό, χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή και κεφάτη ατμόσφαιρα.

DSC_8028a

Στιγμιότυπο από το χορό του Σαββάτου.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος της Ατλάντα Γεώργιος Παναγιωτίδης και άλλες προσωπικότητες.

Να σημειωθεί ότι λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη γενέτειρα τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε ανταπόκριση στην πρόσκληση που έλαβαν να παραστούν στο Συνέδριο ταξιδεύοντας προς τούτο από την Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος, Βουλευτής και ο Περιφερειάρχης.

Πάντως και οι τρεις απέστειλαν μηνύματα ευχόμενοι επιτυχία του Συνεδρίου.