Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού γιορτάστηκε στη Μαριούπολη

Τα πανιά τους άνοιξαν μαθητές, φοιτητές και ενήλικες στη Μαριούπολη προκειμένου να ταξιδέψουν με ένα μικρό κατάλευκο καράβι στην Ελλάδα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαϊου 2016 στο αμφιθέατρο του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης.

dsc_3911
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μαριούπολης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Μαριούπολης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μαριούπολης. Η Κ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη κ. Γεωργοπούλου ΕΛένη κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης με την εκφώνηση του χαιρετσιμού του κ. Γενικού Διευθυντή της Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινου.
Στην εκδήλωση επαινέθηκαν οι μαθήτριες και οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στην τελική φάση της Πανουκρανικής Ολυμπιάδας με αναμνηστικά και χρηματικά έπαθλα.
dsc_4004
Στη γιορτή της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, φοιτητές και ενήλικες οι οποίοι μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και μυούνται στον ελληνικό πολιτισμό από τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα. Ταξίδεψαν το ενθουσιασμένο κοινό σε τόπους της χώρας μας μέσα από θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδαια.
dsc_3929dsc_4036
dsc_4103
dsc_4180
dsc_4188
dsc_4209
dsc_4323

Την οργάνωση της επιτυχημένης και λαμπρής εκδήλωσης είχαν: η Συντονίστρια Εκπαίδευσης και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί: Γαμβρουλάς Κωνσταντίνος, Γιοβανόπουλος Ιάσονας, Ευαγγελίδης Χρήστος, Κουκουβίνος Θεοδόσιος, Κωστοπούλου Δήμητρα και Ψάλτης Νικόλαος.

πηγή:Kellianos.blogspot.com