Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ, μια εμβληματική προσωπικότητα των Γάλλων Σοσιαλιστών

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ, μια εμβληματική προσωπικότητα των Γάλλων Σοσιαλιστών. Πρωθυπουργός από το 1988 ως το 1991, υπό την προεδρία του Φρανσουά Μιτεράν, ο  Μισέλ Ροκάρ ήταν ένθερμος ευρωπαϊστής και αγωνίστηκε για μια περισσότερο σοσιαλιστική ατζέντα στην ΕΕ.  που θα συνδυάζει όμως την οικονομία της αγοράς.

Ο Μισέλ Ροκάρ προκάλεσε έντονες συζητήσεις το 1998, όταν χαρακτήρισε τον Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος είχε αποβιώσει τρία χρόνια νωρίτερα ως  “ανέντιμο πολιτικό”. Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο ενός “σεβαστού πολιτικού άνδρα που είχε καταφέρει να παραμείνει πιστός στα ιδανικά του και να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτά”.

Από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πως η “Γαλλία έχασε έναν σπουδαίο πολιτικό και η Ευρώπη έναν θερμό υποστηρικτή της”.

ImageHandler (1)