Στηρίξτε την ανέγερση του ελληνικού σχολείο στο Μόναχο – Ανοικτή επιστολή στον ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό

Αθήνα.- Την κρισιμότητα της κατάστασης μεταφέρουν με ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι εμπλεκόμενοι φορείς της ομογένειας που ζητούν απ’όλους μας να υποστηρίξουμε το αίτημα αυτό, υπογράφοντας την σχετική επιστολή (υπογράψτεεδώ).

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό, τόσο ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης όσο και ο  αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπρίτζης έχουν υποστηρίξει ότι  έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα που αναλογούν στην ελληνική πλευρά, και ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με τον αρμόδιο Γερμανό Υπουργό να παραταθούν οι  προθεσμίες με την προϋπόθεση ότι η ελληνική πλευρά θα έστελνε ολοκληρωμένη πρόταση για τη συνέχεια των εργασιών.  Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός δεσμεύτηκε να καταβάλει μεγαλύτερες του προβλεπομένου δόσεις από τη συμμετοχή του γερμανικού Κράτους ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι τήρησε τα συμνφωνηθέντα, άποψη που δεν συμμερίζονται οι Γερμανοί.

Να σημειωθεί ότι εκδηλώθηκε  διακομματική συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κλείσει το θέμα  της ανέγερσης του

Σχολείου Μονάχου.

Διαβάστε, όμως, τι αναφέρουν στην νέα τους επιστολή (5 Ιουλίου 2016) προς τους υψηλούς παραλήπτες,  οι Έλληνες του Μόναχου.

ΕΘΝΙΚΟ AITHMA – ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Θέμα : Ανέγερση ελληνικού σχολείου στο Μόναχο –
Διάσωση περιουσίας ελληνικού Δημοσίου

5/7/2016

Προς την αυτού εξοχότητα  τον Πρόεδρο
της Ελληνικής Δημοκρατίας καθ. Προκόπη Παυλόπουλο

Προς τον  Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ.Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε, αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

οι Ελληνες του Μονάχου, μετά από μισό αιώνα δημιουργικής παρουσίας στο Μόναχο αγκαλιάσαμε με ευγνωμοσύνη την ελληνική Πολιτεία που κτίζει στο Μόναχο σε ιδιόκτητο ακίνητο Σχολείο για τα ελληνόπουλα της περιοχής. Με το σχολείο αυτό καλύπτονται οι ανάγκες τεσσάρων ελληνικών σχολείων, για τα οποία η πατρίδα επιβαρύνεται με ετήσια έξοδα περ. 1,3 εκατομ. €

Το οικόπεδο για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου που αποκτήθηκε από το Δήμο Μονάχου με ρήτρα αναστροφής πώλησης, χρηματοδοτήθηκε από χρήματα της ελληνικής Πολιτείας, το δε κτίριο και η μετέπειτα λειτουργία του συγχρηματοδοτείται κατά 70% από την βαυαρική Κυβέρνηση. Η αίτηση χρηματοδότησης έχει κατατεθεί και πρόκειται να εγκριθεί, αν το ακίνητο παραμείνει στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας υπήρξε αδυναμία της ελληνικής Πολιτείας να ολοκληρώσει το τμήμα του κλειστού σκελετού (σκελετός κτιρίου με θύρες και παράθυρα καθώς και στέγη) μέχρι την συμφωνημένη ημερομηνία της 30.6.16. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Μονάχου προτίθεται να ενεργοποιήσει ρήτρα αναστροφής, με συνέπεια την απώλεια του ακινήτου.

Οι Ελληνες του Μονάχου αγωνιούν για την επικείμενη απώλεια ελληνικής ακίνητης περιουσίας προορισμένης για ελληνικό σχολείο και την κατάρρευση του οράματος για ελληνική Παιδεία στην Βαυαρία  και

ΖΗΤΟΥΝ

Να ασκηθεί με οποιοδήποτε πολιτικό τρόπο μέχρι την 15.7.16 η αρμόζουσα  πίεση από τα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους ιδίους αυτούς λειτουργούς προσωπικά προς τον Αρχιδήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μονάχου ώστε αυτοί στη συνεδρίασή τους της 20.7.16 να λάβουν υπόψη τους τις ανάγκες των 750 ελληνοπαίδων του Μονάχου, των οποίων οι γονείς είναι δημότες του Δήμου Μονάχου με τα ίδια φορολογικά και εκλογικά δικαιώματα, και να ζητήσουν να μην εκδοθεί απόφαση αναστροφής της πώλησης του σχολικού ακινήτου αλλά να συμφωνηθεί στα πλαίσια της παραδοσιακής ελληνοβαυαρικής φιλίας νέα τελική προθεσμία εκτέλεσης του έργου.

Να δοθεί άμεσα από την Ελληνική Πολιτεία δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου στις αρχές του Δήμου Μονάχου και να εξασφαλιστεί άμεση ροή των εγκεκριμένων κονδυλίων για το έργο προς την μειοδότρια εργολάβο εταιρία από την ΚτΥπ. ΑΕ, ώστε σύντομα να στεγάσει το νέο σχολικό συγκρότημα τα ελληνόπουλα του Μονάχου και της Βαυαρίας.

Απώλεια του οικοπέδου συνεπάγεται εθνικό εξευτελισμό τόσο για τους 30 περίπου χιλιάδες Έλληνες Μονάχου, όσο και για τον Ελληνισμό γενικότερα.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε