Η ελληνική παροικία του Χόμπαρτ θρηνεί τον άδικο χαμό ομογενούς

Χόμπαρτ, Τασμανία.-  Σοκαρισμένη και μουδιασμένη βρίσκεται η ελληνική παροικία του Χόμπαρτ στην Τασμανία, ύστερα από τη δολοφονία 68χρονης ομογενούς την περασμένη εβδομάδα.

Η Βούλα Δέλιου, ιδιοκτήτρια σουπερμάρκετ στo North Hobart, βρισκόταν στο κατάστημά της όταν γύρω στις 12.20 το μεσημέρι του Σαββάτου, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει διαθέσιμα μέχρι στιγμής, πρόκειται μάλλον για απόπειρα ληστείας που εξελίχθηκε σε δολοφονία.

Η άτυχη συμπάροικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Royal Hobart, όπου κατέληξε αργότερα.

Κάτοικοι της περιοχής και όσοι την γνώριζαν, κάνουν λόγο για μια γυναίκα πρόσχαρη, εργατική και πάντοτε χαμογελαστή, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χόμπαρτ, Γιώργος Γιαμαίος, μίλησε εκ μέρους της ελληνικής παροικίας για τη θλίψη που προκάλεσε ο άδικος χαμός της ομογενούς.

“Η Ελληνική Κοινότητα της Τασμανίας επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια Δέλιου για τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο της Βούλας, αξιόλογο και εργατικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας. Αυτή τη δύσκολη ώρα οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένεια, στην οποία θέλουμε να προσφέρουμε την αγάπη και την υποστήριξή μας” είπε ο κ. Γιαμαίος.

Delios_0

H Βούλα Δέλιου με τον γιο της Μιχάλη. Φώτο: Facebook

Ενδεικτική της εκτίμησης της Κοινότητας για την αδικοχαμένη επιχειρηματία είναι μια πινακίδα που αναρτήθηκε έξω από το κατάστημά της την Κυριακή για τα βραβευμένα σπιτικά προϊόντα της.

Το τραγικό συμβάν έχει ακόμη προκαλέσει σοκ στα μέλη της ευρύτερης κοινότητας του North Hobart, καθώς οι περίοικοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες σκηνές “τυφλής” βίας.

“Είναι από αυτά τα περιστατικά που ακούς να γίνονται σε μεγαλύτερες χώρες και πόλεις στον κόσμο, αλλά για εμάς στη μικρή και ‘δεμένη’ κοινωνία είναι αδιανόητο” λέει ο John Kelly, ιδοκτήτης ενός γειτονικού σινεμά.

“Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι ζοφερή. Όσοι επισκέπτονται την κοινότητα και τη ζώνη των καταστημάτων βλέπουν πόσο πεσμένοι είναι πλέον οι τόνοι”.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε το ίδιο βράδυ στη σύλληψη ενός 34χρονου άνδρα από την περιοχή Claremont.

Ο φερόμενος ως ύποπτος, Daryl Ryston Wayne Cook, εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου του Hobart την Κυριακή και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία.

Πηγή:neoskosmos.com