Μπήκαν στη μονοκατοικία του Στυλιανού Παττακού και τον λήστεψαν!

Αθήνα.- Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη μονοκατοικία όπου διαμένει ένας από τους πρωτεργάτες του στρατιωτικού πραξικοπήματος, ο Στυλιανός Παττακός, στα Πατήσια, και τον λήστεψαν.

Συγκεκριμένα, στις 4:00 τα ξημερώματα, οι άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα του σπιτιού.

Αφού χτύπησαν και ακινητοποίησαν την αλλοδαπή (σ.σ. από την Ουκρανία) οικιακή βοηθό, πήραν κοσμήματα, συλλεκτικά νομίσματα και αναμνηστικά μετάλλια του Στ. Παττακού, ο οποίος είναι 104 ετών και εκείνη τη στιγμή κοιμόταν.PATTAKOS11_505_355

Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Τα πεπραγμένα του Στ. Παττακού

Είναι ο άνθρωπος που έβαλε “στο γύψο” την Ελλάδα για επτά ολόκληρα χρόνια και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της χούντας των Συνταγματαρχών.

Ο δικτάτορας που δεν μετανόησε ποτέ για τα όσα καταδικάστηκε γεννήθηκε στην Κρήτη στις 8 Νοεμβρίου 1912.

Για την συμμετοχή του στο πραξικόπημα κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας και φυλακίστηκε για 15 χρόνια. Η ποινή του τελικά μετατράπηκε σε ισόβια.

Ο Στυλιανός Πατακός αποφυλακίστηκε πριν από 26 χρόνια λόγω προβλημάτων στην υγεία του αλλά για πολλά χρόνια εμφανίζονταν σε συνεντεύξεις υπερασπιζόμενος το καθεστώς της 21ης Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ