Ανοιχτό γράμμα

php2 (1)«Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» (Λουκ. 2,14)

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Η PANHELLENIC POST, σε λίγες μέρες, στις 12 Φεβρουαρίου 2017, συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής και εισέρχεται στον 6ο χρόνο.

Χρόνια δύσκολα. Χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης. Χρόνια που, στο χώρο μας, μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το φάσμα της διακοπής των εκδόσεών τους.

Με αγωνία, με κάθε είδους στέρηση, μείναμε στις επάλξεις. Μείναμε, όχι γιατί τάχα πιστεύουμε ότι  η απουσία μας θα σήμαινε κάτι περισσότερο από μία γκριμάτσα «τι να γίνει!»…

Μείναμε γιατί η Ομογένεια αξίζει κάθε θυσία προκειμένου να είσαι σε θέση να την υπηρετείς.

Μείναμε γιατί η αυξανόμενη μέρα με τη μέρα αναγνωσιμότητα πείθει ότι η προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Ότι η ομογένεια αποζητάει και έχει ανάγκη από τη δική της φωνή, προερχόμενη από τους δικούς της ανθρώπους.

Μείναμε και γιατί οι λίγοι, αλλά αφοσιωμένοι συνεργάτες μας, μάς στηρίζουν με την ανοχή, την εθελοντική προσφορά, αλλά και την ανεκτικότητα εκεί όπου η αμοιβή και οι δαπάνες είναι αυτονόητη λειτουργική διαδικασία.

Μένουμε και επιμένουμε.  Άλλωστε ο δάσκαλός μας στη δημοσιογραφία, ο αείμνηστος, Μπάμπης Μαρκέτος, μας δίδαξε ότι κάθε μέσο Ενημέρωσης που απευθύνεται στην Ομογένεια «ανήκει στην ιδέα του ιδιότυπου προορισμού του». Και αυτή μπορεί να νοηθεί σε συνάρτηση με το ένα, το υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα.

Γι  αυτό, με τις ασθενείς μας δυνάμεις κατευθύνουμε την αρθρογραφία μας και προς τα δύο κέντρα του ενδιαφέροντός μας: Την Ομογένεια και την Γενέτειρα.  Με μαχητικότητα, αλλά όχι με ακρότητες. Με προτάσεις. Με σεβασμό προς τη νοημοσύνη του αναγνώστη.  Αλλά και με σεβασμό στο δικαίωμά του να μας κρίνει και να διαφωνεί μαζί μας, από τη θέση των δικών του ιδεών και πεποιθήσεων.

Μένουμε –για όσο ακόμα οι αντικειμενικοί λόγοι θα μας το επιτρέπουν- στις επάλξεις. Και μπαίνουμε στο έκτο έτος της ηλεκτρονικής μας ζωής με την προσδοκία των καλύτερων ημερών, τις οποίες, άλλωστε, με απόγνωση πλέον, όλος ο ελληνικός λαός αποζητά.christmas