Οι τράπεζες δεν συμφωνούν να αναλάβει ο Βασίλης Μουλόπουλος τις τύχες του ΔΟΛ

Αθήνα.- Οι τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ παρεμβαίνουν στις εξελίξεις και καταθέτουν αίτηση για εκκαθάριση εν λειτουργία «των Νέων» και «του Βήματος».

Σύμφωνα με το protothema.gr οι πιστώτριες τράπεζες δεν είναι σύμφωνες με την απόφαση να αναλάβει ο Βασίλης Μουλόπουλος τις τύχες του ΔΟΛ και αναμένεται να καταθέσουν αίτηση για την υπαγωγή του σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος Δένδια. Πρόκειται για μία κίνηση που ουσιαστικά οδηγεί τον ΔΟΛ σε χρεοκοπία.
Μάλιστα, οι τράπεζες που στο παρελθόν είχαν δανειοδοτήσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, προτείνουν να αναλάβει την εκκαθάριση ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.

Εως και οι δύο μήνες μπορεί να κρατήσει η διαδικασία
Πηγές των πιστωτριών τραπεζών ανέφεραν ότι προτίθενται να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο δικαστική διαδικασία σε σχέση με το μέλλον του ΔΟΛ.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπαγωγής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που μεταξύ άλλων εκδίδει τις εφημερίδες «το Βήμα» και «τα Νέα» σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μπορεί να απαιτηθεί ένα δίμηνο, σε ακραία περίπτωση ακόμη και τρεις μήνες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το τι μπορεί να γίνει στο μεσοδιάστημα καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας.

Από την ημέρα διορισμού του, ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου η εταιρεία -εν προκειμένω ο ΔΟΛ- να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.