Συγχαρητήρια στη Μέρκελ από Τσίπρα και Μακρόν

«Συγχαρητήρια στην Άνγκελα Μέρκελ για την νίκη της στις γερμανικές εκλογές. Η αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και αναγκαία από πότε», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όσοι πιστεύουμε σε αυτήν οφείλουμε, παρά τις διαφορές, να εργαστούμε μαζί για την εμβάθυνση και διεύρυνση των ευρωπαϊκών αξιών», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Συγχαρητήρια στην Άν. Μέρκελ για την νίκη της στις Γερμανικές εκλογές. Η αλληλέγγυα & δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και 1/2

Συγχαρητήρια στην Άν. Μέρκελ για την νίκη της στις Γερμανικές εκλογές. Η αλληλέγγυα & δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και 1/2

αναγκαία από πότε. Όσοι πιστεύουμε σε αυτήν οφείλουμε, παρά τις διαφορές, να εργαστούμε μαζί για την εμβάθυνση & διεύρυνση των ευρ.αξιών 2/2.

Ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν, που περίμενε το αποτέλεσμα της κάλπης για να ανακοινώσει το όραμά του για την Ευρώπη, τηλεφώνησε στην Ανγκ. Μέρκελ το βράδυ της Κυριακής (24.09.2017). Τη συνεχάρη για την εκλογική της νίκη και την προσεχή τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία. Τόνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Τηλεφώνησα στην Άνγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρώ. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και για τις χώρες μας συνεργασία μας», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter.

Η Μέρκελ μπορεί να «έσπασε» κάθε ρεκόρ με την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική της νίκη, αλλά αυτή τη φορά η νίκη είναι πύρρειος. Οι ακροδεξιοί μπήκαν για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στη Βουλή. Και αυτό, για πολλούς, είναι λάθος της ίδιας της Μέρκελ…

J’ai appelé Angela Merkel pour la féliciter. Nous poursuivons avec détermination notre coopération essentielle pour l’Europe et nos pays.