ΓΝΩΜΗ: Προσπαθώντας να απαντήσουμε το “γιατί”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ημέρες εθνικού πένθους και ‘μεις, αντί να θάβουμε με συνένοχα συναισθήματα τους νεκρούς, ασχολούμαστε με το “Ρουβίκωνα”, τους αναρχικούς των Εξαρχείων και τις κάθε μορφής παραφυάδες τους! Γιατί; Ας δούμε:

Δικαίως θύμωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την  εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο εμβληματικό για το Στράτευμα, Υπουργείο του. Αδίκως, όμως, ξέσπασε το θυμό του στους άτυχους φρουρούς του υπουργείου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τούτη η Κυβέρνηση δείχνει μία ανεξήγητη (;) ανεκτικότητα απέναντι σε διάφορες ομάδες με αναρχοεμφορούμενες αντιλήψεις και ιδέες, που εκκινούμενες από την κατάργηση του Κράτους, εξικνούνται μέχρι την κατάργηση των κρεοπωλείων και των κρεοπωλών!

Με την ίδια ¨χαλαρή” διάθεση αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση και τις ακροδεξιές ορδές της Χρυσής Αυγής, αλλά και τους δυστυχείς χρήστες που έχουν στρατοπεδεύσει στο Πεδίο του Άρεως, έξω από τη Νομική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και αλλού…

Καθένας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει…

Γενικά με το θέμα της Δημόσιας Τάξης έχουμε πρόβλημα. Δεν είναι το μόνο μας, δυστυχώς, πρόβλημα. Είναι, όμως, ενδεικτικό της γενικότερης νοοτροπίας που επικρατεί και που, εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αποκτά ακόμη αιχμηρότερη επικαιρότητα καθώς, παράλληλα, αυξάνεται και το κοινό έγκλημα, σε όλες του σχεδόν τις μορφές. Από την αφαίρεση μιας ζωής, τις ληστείες και τις διαρρήξεις μέχρι και τις κάθε μορφής και έμπνευσης απάτες.

Και τι κάνει το οργανωμένο Κράτος απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση;

Ενδεικτικά:

*Απαγορεύει στους αστυνομικούς να πραγματοποιήσουν ειρηνική εκδήλωση στα Εξάρχεια, εμπεδώνοντας, έτσι ευρύτερα –κατά την γνώμη μας- την άποψη στους “ενδιαφερόμενους” ότι η συμπαθής, άλλοτε, συνοικία είναι «άβατο».

*Ανέχεται μέλη ανατρεπτικών προθέσεων να «παρελαύνουν» με τον οπλισμό τους !

* Παρακολουθεί ασυγκίνητο τους «κουκουλοφόρους» να επιδίδονται σε σχεδόν καθημερινό «αντάρτικο πόλεων» μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στήνοντας οδοφράγματα, πετώντας μολότοφ, εκσφενδονίζοντας πέτρες και όλα αυτά πέριξ του Πολυτεχνείου, με τους αστυνομικούς σε καθαρά (διατεταγμένο;) αμυντικό ρόλο!

Έχει δίκιο ο κ. Καμμένος να αισθάνεται όπως αισθάνεται και ο κάθε πολίτης όταν άγνωστοι διαρρήκτες παραβιάζουν το οικογενειακό του άσυλο. Περιέργως πως, όμως, το ίδιο συναίσθημα δεν ένιωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, όταν τα μέλη του ίδιου “Ρουβίκωνα” έκαναν «ντου» στην Ελληνική Βουλή! Διαφορετικά, πως εξηγείται ότι θύμωσε που συνέλαβαν κάποιους από τους εισβολείς;

Ασφαλώς «αφεντικό» στο χώρο της Βουλής είναι ο εκάστοτε Πρόεδρός της. Αν ήθελε να έχει ερωτηθεί πριν οι αστυνομικοί προβούν σε συλλήψεις, αυτό, πέραν του ασύνηθες, (σκεφθείτε να πει ο αστυνομικός στον όποιον παρανομούντα στον περίβολο: στάσου ακίνητος να ρωτήσω δυο λεπτά τον κ. Πρόεδρο αν θέλει να σε συλλάβω!) μπορούσε να το διευθετήσει παρασκηνιακά με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και σε ύστερο χρόνο. Ήταν, επομένως, λάθος η δημόσια διαφημισμένη «εντολή» του να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Δημιούργησε –έστω, ακόμη και άθελά του- «εθιμικό Δίκαιο» για τον “Ρουβίκωνα”!

Αυτό «ίσχυσε» και χθες, στο λεγόμενο «Πεντάγωνο». Τα μέλη του “Ρουβίκωνα”, έκαναν χρήση του «ελευθέρας» που -διασταλτικά, κατά κάποιο τρόπο-  απόκτησαν από τον Τρίτο τη τάξη Πολίτη της Χώρας! Τον αναπληρώνοντα  (σε ανάγκη) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Φταίνε, λοιπόν, οι φρουροί στο ΥΠΕΘΑ; Όσο φταίγανε και οι αστυνομικοί στη Βουλή που έκαναν το καθήκον τους.  (Και δεν τους υπερασπίστηκε ούτε ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ τους, που παρέμεινε, μετά ταύτα, ΥΠΟΥΡΓΟΣ!)  Όσο φταίει και ο Κουφοντίνας, που μιας και κλείσαμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ζήτησε εφαρμογή του νόμου (ο κατ΄εξοχήν παράνομος!!!) και βγήκε έξω από τον Κορυδαλλό με το σακάκι του στον ώμο!  Μάγκικα

Όσο φταίνε οι κάθε λογής «επιτήδειοι», που φράσσουν τα ρέματα για να αποκτήσουν «ένα κεραμίδι», για να βγάλουν λίγο παραδάκι, για να λάβουν μερικές ψήφους.  Και μετά θρηνούν πάνω από τα μνήματα…

Όσο φταίνε όσοι υφάρπαξαν το «όχι», για να το κάνουν «ναι». Ναι σε όλα. Στα μνημόνια, στην ανομία, στην τσαπατσουλιά, στην κακοδιοίκηση, στην γραφειοκρατία, στην ασυδοσία των διαφόρων ένθεν κακείθεν ομάδων.

Δεν ξέρουμε αν απαντήθηκε επαρκώς το γιατί.  Στο κάτω-κάτω ένα άρθρο γράψαμε και όχι πολύτομη διατριβή…