Η κυβέρνηση διαψεύδει, αλλά υπάρχει ντοκουμέντο από το μίνι διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν – Αμανατίδη

Αθήνα.- Βίντεο – ντοκουμέντο από το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στο προαύλιο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή, μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος, και όχι μόνο σε μαθητές στην αίθουσα διδασκαλίας όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

«Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; Υπάρχει πρόβλημα;», ρωτάει ο Ερντογάν.

«Κύριε πρόεδρε είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα. Σας περιμένουν στις αίθουσες δυο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα», του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Ο Ερντογάν επιμένει και ζητά να μεταφερθεί το μικρόφωνο έξω, προκειμένου να μιλήσει στον κόσμο: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να μιλήσει εδώ;» ρωτάει η διερμηνέας.

«Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό», απαντά ο κ. Αμανατίδης και λέει: «Απλώς θα με αφήσετε κι εμένα να πω δυο λόγια μετά από εσάς».

Πηγή: Skai.gr

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

http://dai.ly/x6be6o1