«Στροφή» Μπάνον: Ο Τραμπ Τζ. δεν είναι προδότης αλλά πατριώτης

ΗΠΑ.- Ο Στίβεν Μπάνον, ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα στρατηγικής, ζήτησε συγγνώμη, την Κυριακή, για τις δηλώσεις του που περιέχονται σε ένα βιβλίο που προκάλεσε πολεμική στις ΗΠΑ.

Στο βιβλίο «Fire and Fury: Inside the Trump White House», του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ, ο πρώην εξ απορρήτων του Τραμπ κατηγορεί τον μεγαλύτερο γιο του Αμερικανού προέδρου ότι διέπραξε προδοσία όταν, πριν τις εκλογές του 2016μ συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές

Η συγκεκριμένη συνάντηση μπήκε εξαρχής στο «μικροσκόπιο» του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που ερευνά την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2016.

«Λυπάμαι διότι η καθυστερημένη απάντησή μου στις ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον Ντον Τζούνιορ εξέτρεψε την προσοχή από τα ιστορικά επιτεύγματα του προέδρου την πρώτη χρονιά της θητείας του», τόνισε ο Μπάνον σε μια ανακοίνωσή του που δημοσίευσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είναι πατριώτης, είναι καλός άνθρωπος. Υποστηρίζει σθεναρά τον πατέρα του και το πρόγραμμα του, που συνέβαλε να μεταμορφωθεί η χώρα μας», συνέχισε.

Καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του Πολ Μάναφορτ, δικηγόρου και για ένα μικρό διάστημα επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ, που ενεπλάκη στην υπόθεση της Ρωσίας. Υποστήριξε ότι οι επίμαχες δηλώσεις του αφορούσαν τον Μάναφορτ και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο.

Οι δηλώσεις του Μπάνον, που περιέχονται στο βιβλίο έκτασης 336 σελίδων που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, προκάλεσαν την οργή του προέδρου των ΗΠΑ που επιτέθηκε χωρίς περιστροφές στον πρώην σύμβουλό του, υποστηρίζοντας πως «δεν έχασε απλά το αξίωμά του, έχασε το μυαλό του», ενώ η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπονόησε πως ο ιστότοπος Breitbart θα όφειλε να διαχωρίσει τη θέση του από τον εκτελεστικό πρόεδρό του.

Ο Μπάνον μολαταύτα διαβεβαίωσε ότι η «υποστήριξή του» στον «πρόεδρο και στο πρόγραμμά του» παραμένει «απαρασάλευτη».

Ο Λευκός Οίκος έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ, το οποίο χαρακτηρίζει ένα λιβελογράφημα γεμάτο «ψέματα». Την Κυριακή ο Στίβεν Μίλερ, σύμβουλος του Τραμπ, σε μια εμφάνισή του στην εκπομπή State of the Union του τηλεοπτικού δικτύου CNN, καταφέρθηκε εναντίον του περιεχομένου του βιβλίου και της κάλυψης των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο «γκροτέσκο αποκύημα φαντασίας».

Πηγή: skai.gr