50 χρόνια αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου

Λευκωσία.- Με δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Κύπρο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου. Ο σεβασμιότατος επέστρεψε ήδη και ευρίσκεται στις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τα 50 χρόνια της αρχιερατείας του με το Χρυσό Παρασήμου του Αποστόλου Βαρνάβα, την ύψιστη διάκρισή της.

Το βράδυ της Τρίτη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για όλα τα ωφέλιμα που προσέφερε κατά την παραμονή του στην Κύπρο. Σε ευχαριστιακό ύφος ήταν και η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι στην Κύπρο, Εκκλησία και Πολιτεία συμπορεύονται με αρμονία, κι αυτό, όπως είπε, οφείλεται πρωτίστως στην καταλυτική παρουσία του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Θεολογικής Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος έδωσε διάλεξη με θέμα «Οι σύγχρονες θεολογικές προκλήσεις και προοπτικές». Τη διάλεξη παρακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μέλη της Ιεράς Συνόδου, η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, ‘Αντρη Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, πρυτάνεις, καθηγητές, φοιτητές της Σχολής και πολλοί άλλοι κληρικοί και λαϊκοί.