Αστυνομική βία, ξύλο και αίμα για τους πλειστηριασμούς- Τραυματίες, συλλήψεις και προσαγωγές

Αθήνα.- Ένταση επικράτησε εξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Εξάρχεια, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν με βία -χωρίς αυτην την φορά να ρίξουν χημικά…- τους διαδηλωτές της Λαϊκής Ενότητας.

Συμφωνα με πληροφορίες, απο τα επεισόδια υπάρχουν 5 προσαγωγές διαδηλωτών και 5 τραυματίες. Μεταξύ αυτών και ένας φωτορεπόρτερ.

Το μέλος της ΛΑΕ τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς και είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να εμποδίσουν τις εκποιήσεις των σπιτιών.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν σε συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, αλλά απωθήθηκαν βίαια από την ΕΛ.ΑΣ.. Ένα μέλος της ΛΑΕ, ένας φωτογράφος και πολλοί δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από τους αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους κατά των διαδηλωτών.

Ένα περιπολικό, δε, κόντεψε να παρασύρει έναν άλλο δημοσιογράφο. Με το συγκεκριμένο περιπολικό μεταφέρονταν τρία άτομα που προσήχθησαν από τον χώρο των επεισοδίων και μεταφέρονταν στην ΓΑΔΑ. Οι τρεις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

 Επιπλέον, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί σήκωσαν στα χέρια και πέταξαν κάτω μια γυναίκα που κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό έξω από το συμβολαιογραφείο.

Οι διαδηλωτές απάντησαν στην αστυνομική βία με αβγά.