Οι Ομογενείς υποψήφιοι στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Σήμερα Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, οι κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Οι ενδιάμεσες εκλογές  έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνοαμερικανική Κοινότητα,  καθώς αρκετοί είναι οι ομογενείς υποψήφιου που διεκδικούν την ψήφο των Αμερικανών και ελληνο-αμερικανών εκλογέων.

Συνολικά, στις 6 Νοεμβρίου θα «κατέβουν» στις εκλογές, σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ  25 Ελληνοαμερικανοί ή ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι, είτε πρόκειται για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, είτε για πολιτειακά αξιώματα.

Αναλυτικά,

Υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στο 10ο Διαμέρισμα, είναι η δικαστικός Ελένη Βουτσινά (Helen Voutsinas).

Ομοσπονδιακές εκλογές

Για την Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων (Κογκρέσο) τυπικά υπάρχουν οκτώ «ομογενειακές» υποψηφιότητες σε ολόκληρη την Αμερική.

Στη Φλόριδα:

Στην 12η Περιφέρεια, ο Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), εν ενεργεία βουλευτής, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του, προερχόμενος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στην 13η Περιφέρεια, ο 3ης γενιάς ομογενής δικηγόρος Τσάρλι Κριστ (Charlie Christ) από το Δημοκρατικό Κόμμα, διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του.

Μάικλ Ουόλτζ (Michael Waltz), που προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ είναι εκ νέου υποψήφιος ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes), όπως και η Ντίνα Τάιτους (Dina Titus) στην 1η Περιφέρεια της Νεβάδα, αμφότεροι από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Κρις Πάππας (Chris Pappas) στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ.

Αντονι Πάππας (Anthony Pappas), στην 14η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Στην 3η Περιφέρεια του Αρκανσο, ο Μάικλ Καλαγιάς (Michael Kalagias) θα είναι υποψήφιος για το Κογκρέσο.

Στη Γερουσία, η Ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου – Βούκμιρ (Leah Vukmir), κόρη Ελλήνων μεταναστών διεκδικεί τη θέση στο Ουισκόνσιν .

Δημητρίος Θεοδωρόπουλος (Demetri Theodoropoulos) από το Ντελαγουέαρ.

Οι υποψήφιοι για τα Πολιτειακά Οργανα

Οι εκλογές της 6ης Νοεμβρίου όμως δεν αφορούν μόνο στους Ομοσπονδιακούς Αντιπροσώπους, αλλά και τους Πολιτειακούς.

Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη (Eleni Tsakopoulos – Kounalakis) στην Καλιφόρνια, διεκδικεί την θέση της Αντικυβερνήτου.

Για το ίδιο αξίωμα, αλλά στο Κονέκτικατ, είναι υποψήφια η Σούζαν Μπιζίγουις (Susan Bysiewicz), η οποία έχει καταγωγή από την Ελλάδα και την Πολωνία.

Για το αξίωμα του Ελεγκτή (Auditor) κατεβαίνει ο πρώην Ομοσπονδιακός Βουλευτής, Ζακ Σπέις (Zack Space) – (Οχάιο) και η Κάθυ Κραμέδα ΜακΓκίνες (Kathy Kramedas McGuinness) (Ντελαγουέαρ).

Στο Ιλινόις, η Ερίκα Χάρολντ (Errica Harold), που έχει καταγωγή ελληνική, γερμανική και αγγλική, κατεβαίνει για Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας.

Στην Καλιφόρνια, ο Κωνσταντίνος Ροδίτης (Konstantinos Roditis) έχει στόχο να εκλεγεί Πολιτειακός Διοικητής Οικονομικών (State Controller).

Στην Πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο νυν επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Giannaris), ενώ για πρώτη φορά διεκδικεί το αξίωμα ο Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes).

Στην Πολιτειακή Βουλή, υπάρχουν οι υποψηφιότητες των Δημοκρατικών Αραβέλλας Σιμωτά (Aravella SImotas) και Τζέιμς Σκουφή (James Skoufis). Aλλά και της Ρεπουμπλικανής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis).

Στις υπόλοιπες Πολιτείες, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής, Λεωνίδας Ραπτάκης (Leonidas Raptakis), θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο Ρόουντ Αϊλαντ, ενώ στο Οχάιο ο Πολιτειακός Βουλευτής, Τζιμ Τράκας (Jim Trakas), διεκδικεί αυτή την φορά την εκλογή του στην Πολιτειακή Γερουσία.

Στο Κονέκτικατ, η Ελένη Κάβρος ντε Γκρο (Eleni Kavros DeGraw) είναι στο ψηφοδέλτιο για την Πολιτειακή Βουλή.

Τέλος, στο Κουκ Σίτi του Ιλινόις, η Μαρία Πάππα (Maria Pappas) είναι η μοναδική υποψήφια για Ταμίας (Treasurer), ανανεώνοντας τη θητεία της.

 

Με στοιχεία από το ekirikas.com

Φωτογραφία: ΑΡ