Με 213 «ναι» πέρασε η νέα δανειακή σύμβαση

Πέρασε το σκόπελο της Βουλής με άνετη πλειοψηφία η νέα δανειακή σύμβαση, η οποία συγκέντρωσε 213 ψήφους  υπέρ και 79 κατά. Η ψηφοφορία διεξήχθη τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκαν υπέρ ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Υπήρξαν, πάντως, και οι βουλευτές εκείνοι οι οποίοι προτίμησαν να απουσιάσουν (με νόημα) από την ψηφοφορία, όπως από το ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ από τους άλλους διαγραφέντες του κόμματος υπέρ του νέου μνημονίου τάχθηκαν η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης και ο Βασίλης Τόγιας.

Από τη Νέα Δημοκρατία υπήρξαν επτά βουλευτές από τους διαγραφέντες που ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση : Οι κ.κ. Γ. Βλάχος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κ. Γκιουλέκας, Μ. Τζίμας, Γ. Καρασμάνης, Γ. Βαγιωνάς και Κ. Παπασιώζος, οι οποίοι «φλερτάρουν» ήδη με επανένταξή τους στους κόλπους του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έλαβε την πρώτη δόση του νέου πακέτου βοήθειας, ένα σημαντικό μέρος του οποίου θα διατεθεί για την αποπληρωμή του κρατικού ομολόγου που έληξε χθες Τρίτη και, συγκεκριμένα, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στις εθνικές κεντρικές τράπεζες που εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία του PSI.

Η δόση είναι ύψους 7,5 δισ. ευρώ, εκ των
οποίων τα 5,9 προέρχονται από τις χώρες της Ευρωζώνης και το 1,6 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΟΝ LINE