Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση της Κύπρου

Μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία, ο κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας τοποθέτησε νέο υπουργό Οικονομικών τον Βάσο Σιαρλή, ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου.

Ο ανασχηματισμός της κυπριακής κυβέρνησης ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση στο χαρτοφυλάκιο του υπουργού  Εμπορίου του Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ανέλαβει η πρώην δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστόφιας έφτασε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του μετά από την  κυβερνητική κρίση στην οποία οδήγησαν ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, καθώς και η απερχόμενη υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου η οποία βρέθηκε εκτός κυβερνήσεως.

Στην απόφασή του να παραιτηθεί ο Κίκης Καζαμίας έπαιξαν ρόλο οι διαφωνίες που είχε με το Προεδρικό Μέγαρο. Αναφέρεται σχετικά ότι ο απερχόμενος υπουργός διαφώνησεί με την αντικατάσταση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη (λήγει η θητεία του) στην οποία φέρεται να έχει καταλήξει ο κύπριος Πρόεδρος.