Τον χόρεψε… σάμπα στο «Γεντί Κουλέ» (photos)

Το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών για τον Παναθηναϊκό σταμάτησε στο Ηράκλειο. Στο τελευταίο χρονικά ματς του “πρώτου πιάτου” της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι “πράσινοι” επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ και μείωσαν στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, που παίζει αύριο με τον Αστέρα Τρίπολης. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 18ο λεπτό ο Σίλβα Κλέιτον.
Με ένα γκολ του Σίλβα Κλέιτον στο 18ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ και έβαλε παράλληλα τέλος στο αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών που μετρούσε στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι.

Μείωσε έτσι τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους 7 βαθμούς που όμως πιθανότατα θα ξαναγίνουν 10 αύριο το βράδυ (25/03) που οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο Καραϊσκάκη τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΟΦΗ αγνοεί το… χρώμα της νίκης εδώ και έξι αγωνιστικές, όπου μετράει πέντε ήττες και μία ισοπαλία.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε η επανεμφάνιση του Σωτήρη Νίνη που έδωσε οντότητα στο κέντρο του»τριφυλλιού» με αποτέλεσμα να υπάρχει σωστή κυκλοφορία της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός δημιούργησε δύο-τρεις καλές φάσεις με τους Νίνη (φάουλ στο 25΄ και σουτ στο 29΄ που έφυγαν ελάχιστα άουτ) και Χριστοδουλόπουλο (μπήκε μόνος του στο 15΄ αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα), ενώ η ανωτερότητά του «επιβραβεύτηκε» με το… βραζιλιάνικο γκολ του Σίλβα Κλέιτον στο 18΄.

Προηγήθηκε η ασίστ του Χριστοδουλόπουλου στον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος απέφυγε με ωραία προσποίηση τους Γαλανόπουλο, Γεωργίου, στη συνέχεια τον Σαχσανίδη και με πλασέ πάνω στην κίνηση πέτυχε το 0-1.

Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο, όμως, στο 38ο λεπτό όταν ο Σαχσανίδης απέκρουσε το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος μέσα από την περιοχή.

Η μοναδική αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους στα πρώτα 45 λεπτά προήλθε από στημένη φάση. Μόλις στο 5ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση από τον Παπουλή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Με σημαντική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος.  Πιο συγκεκριμένα, στο 48’ ο Κουίνσι πέρασε τους Γεωργίου, Γαλανόπουλο, βρέθηκε απέναντι από τον Σαχσανίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Νέα τεράστια ευκαιρία για τους «πράσινους», στο 52’ αυτή την φορά με τον Κλέιτον να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σαχσανίδη, ο οποίος με το πόδι βρήκε τη μπάλα στο πλασέ του Βραζιλιάνου.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 59΄, με τον Μάντζιο να βγαίνει απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, στην πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς διακόπηκε για περίπου 8 λεπτά στο 76ο λεπτό, λόγω καπνογόνων που άναψαν πίσω από την εστία του Καρνέζη οι οπαδοί του ΟΦΗ. Ο διαιτητής Τριτσώνης είχε διακόψει άλλες δύο φορές το ματς, μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στις αρχές της επανάληψης, για τον ίδιο λόγο.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι οπαδοί του ΟΦΗ πριν την έναρξη του αγώνα πέταξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ένα… κουνέλι, το οποίο μάζεψε ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας, Σαχσανίδης.

Διαιτητής:  Στ. Τριτσώνης (Αθηνών). Κίτρινες: Βάντο, Βερόν – Βύντρα, Λαγός, Καρνέζης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος (55΄ Τζόρντι Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Μάντζιος, Βάντο, Κάλαϊτζιτς (89΄ Καμπάνταης), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς (68΄ Χόρχε Λόπεθ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης (64΄ Λαγός), Χριστοδουλόπουλος (+90΄ Μαυρίας), Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (73΄ Καραγκούνης).

 

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε