Ολοταχώς για play offs με Μήτρογλου

 

O Κώστας Μήτρογλου πήρε… τ’ όπλο του και με ένα γκολ (το 15ο του στο πρωτάθλημα…) στο 82ο λεπτό απέναντι στην Ξάνθη, έφερε τον Ατρόμητο αγκαλιά με τη συμμετοχή του στα play off

Ηταν η πέμπτη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια για τους Περιστεριώτες (έχουν και δύο ισοπαλίες) που επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη σταθερότητα και αντίστοιχα η 8η σερί ήττα για τους Ακρίτες που, πάντως, πάλεψαν μέχρι τα τελευταία λεπτά παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν για περίπου 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κομεσίδη (δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 52ο λεπτό.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από την αρχή, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ και να χάνουν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για το Περιστέρι ήταν στο 37΄, όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Λυμπερόπουλο και το πλασέ του βρήκε το δεξί δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, η Ξάνθη «άγγιξε» το γκολ, όταν ο Σουάνης πλάσαρε στην κενή εστία κι ως «από μηχανής θεός» ο Τόμας απέκρουσε αντί του Ιτάνζ που ήταν εξουδετερωμένος.

Η αποβολή του Κομεσίδη στο 52ο λεπτό άλλαξε τις ισορροπίες, όμως παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, πίεσε για το γκολ, αλλά σε δύο φάσεις μέσα σε δύο λεπτά (56΄-57΄) ο Ιτάνζ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ τα σουτ των Μαρσελίνιο από πολύ κοντά και Φλίσκα έξω από την περιοχή.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Σφακιανάκη έχασε ο Ατρόμητος στο 78΄, με τον έμπειρο μέσο να βρίσκεται δύο φορές σε θέση βολής, αλλά τα σουτ που επιχείρησε σταμάτησαν στα πόδια των αμυντικών της Ξάνθης.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, ήρθε η ώρα να πει ο Μήτρογλου την… τελευταία λέξη.

Με μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου στο 82΄, χαρίζοντας στον Ατρόμητο μία ακόμη μεγάλη νίκη (13η στο πρωτάθλημα, που αποτελεί ρεκόρ για τους Περιστεριώτες στη μεγάλη κατηγορία).

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου). Κίτρινες: Τόμας, Πίτου Γκαρσία, Σκόνδρας, Αναστασάκος – Κομεσίδης, Σουάνης. Κόκκινες: Κομεσίδης (52΄ δεύτερη κίτρινη)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας (59΄ Μπρίτο), Φυτανίδης, Επστάιν (65΄ Αναστασάκος), Καραγκούνης (72΄ Σφακιανάκης), Μήτρογλου, Δημούτσος.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Βάλλας, Στάσιακ, Φλίσκας, Βλαχοδήμος (64΄ Μαρκόφσκι), Βασιλακάκης, Σουάνης (54΄ Εντιμάρ), Πόι (85΄ Καζάκης), Μαρσελίνιο.